Ok. Op algemene aanvraag. We doen het. We gaan ons in de wereld van #parentfriendly horeca verdiepen. Elke maand sturen we minstens 1 keer een slashparent op onderzoek. Anne en Ingrid  bijten de spits af en gingen een koffie drinken in de Maekerij in Leuven.

De testers

Anne Cornut en Ingrid Renders dus. Aha, wij bijten zowaar de spits af. Ok wel zonder kinderen maar hé we konden deze niet laten liggen. We waren in de buurt enzo, en om dan nog eerst ons kinders thuis op te halen, tja dat was nu net teveel van het goede. Maar we deden keihard alsof :-). #omdathetkan

De Maekerij

De Maekerij is een aantrekkelijk koffiehuis en tegelijk leer-, maak- en ontmoetingsplaats in hartje Leuven. Een inspirerende plek waar je zowel een naaicafé als DIY hoek vindt, gezellige hoekjes om je koffie op te slurpen en niet te vergeten een (mooie) speelhoek. Inderdaad, veel hoeken dus. Maar wel toffe. Ideaal om binnen te vallen nadat je, we zeggen zomaar iets, de stad bent ingetrokken om nieuwe schoenen te kopen voor je kinderen, of die keer dat je de eerste keer met je kersverse baby de stad intrekt. Het concept werkt zo dat je per uur 4 euro per persoon betaalt en hiervoor à volonté koffie of thee kunt drinken en koekjes en cake krijgt. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis.

Eerste indruk

Warm en gezellig zijn zeker de eerste woorden die in je opkomen als je de zaak binnenstapt. Je voelt onmiddellijk dat je welkom bent met een kinderwagen of een troep kinderen. Een mix van multiplex en groene planten zorgen voor de juiste sfeer. De grote werkplek achteraan is op maat gemaakt voor gezellige DIY -projecten. Het beschikbare materiaal mag je gratis gebruiken.

Bediening

Je meldt je aan aan de toog wanneer je binnenvalt en dan wordt je aankomstuur genoteerd. Je bestelt je drankje aan de bar en wat verder vind je koekjes en fruit dat inbegrepen zitten in de prijs. De dames achter het project zijn zelf diehard slashparents, dus ook dat zit snor.

The Food

Huisgemaakte taartjes, homemade granola, salades, of gegrilde groenten, maar ook gewone tomatensoep of spaghetti staan op de kaart. Naar het schijnt zijn de porties ook best genereus. Meteen handig als je een niet zo'n hongerig kind meesleurt. Want kinderen onder de 3 jaar mogen gewoon een bordje bijvragen. Of je bestelt gewoon vantzelfde in een kinderportie. Zo moet dat.

 #Parentfriendly?

De Maekerij is zeker #parentfriendly!  De uitbaters hebben duidelijk zelf kinderen en je voelt hun begrip en openheid naar jonge ouders toe. De Maekerij scoort dan ook op de cruciale punten zoals het verschoonkussen in de toiletten en een speelhoek. Alleen jammer dat ze niet open zijn in het weekend ...want dat wil natuurlijk net het moment zijn dat je met je kinders de stad intrekt.

Extra punten voor?

De originele workshops. Nuttige info voor de woensdag-thuisblijfouder: elke woensdagnamiddag gaan er ouder/kind-workshops door. Goed gezien!

Praktisch

De Maekerij, Mechelsestraat 56 - Leuven Openingsuren:Ma tem Vrij van 10u tot 17u, Di en Do tot 19u30