Bernard, Maarten, Steven en Vinne: dat zijn de vier papa's achter het zalige festival in de mooiste tuin van 't land. Slapen in een kartonnen tent die je zelf beschildert? Vuur maken en zwemmen mét je kleren aan? Op hun WonderWeekend kan het allemaal! Dit jaar vindt het voor de derde keer plaats op 17, 18 en 19 augustus in de Plantentuin van Meise. Wie gaat er mee? Al was het maar om voor één keer met je handen te mogen eten in hun fameuze Restaurant Zonder Bestek! 

Maar eerst nog even dit: want wat betekent het woord #parentpreneur dat je in de titel leest? Het is een samentrekking van parent + entrepreneur = parentpreneur. In deze reeks belichten we nl. slashparents die hun eigen onderneming zijn gestart. Niet gewoon werkende ouders, maar moeders en vaders die de sprong hebben gewaagd om zelf iets uit de grond te stampen (en specifiek dan nog in de wereld van #parentfriendly shizzle). 


WonderWeekend, wat is dat?

Je zou het een gezinsfestival kunnen noemen, maar dan wél zonder de typische muziekpodia. Eigenlijk is het een belevingsweekend voor het hele gezin: eentje waar je samen van de ene verwondering in de andere tuimelt. 's Avonds is er een magische show met acrobaten, een fakkeltocht en - hoe kan het ook anders?! - marshmallows aan het kampvuur. 

Waarom een WonderWeekend voor kinderen?

Nee! Foute vraag! WonderWeekend wil er net niét zijn ‘voor kinderen’ alleen, maar wél voor het hele gezin. Het grote verschil met elk ander festival zit in het feit dat je letterlijk elke activiteit samen beleeft. Van aankomst tot vertrek. Precies daarom is er ook geen muziekpodium: een line-up die zowel kinderen als ouders bekoort is on-vind-baar! 

Uit het hoofd van? 

Bernard, Maarten, Steven en Vinne bedachten dit 'wonderonsje'. Samen - nou ja, eigenlijk wel apart - hebben ze 9 kinderen tussen de 2 en 13 jaar. Het zijn één voor één ondernemende vaders die naast WonderWeekend elk een eigen bedrijf hebben.  Bernard en Steven staan achter Indiandribble, een activatie- en eventbureau. Maarten richtte energieleverancier Elegant op en Vinne (eigenlijk ‘Vincent’) is de bezieler van Assist, een online administratie-tool voor VZW’s en verenigingen. Je zou kunnen zeggen dat ze met WonderWeekend die zin voor ondernemen combineren met de activiteiten die ze zelf graag beleven met hun gezin.

Hoe het allemaal begon ...

We stelden vast dat we met onze jonge kinderen (tot 12 jaar) nergens terecht konden. Een festival op maat van het gezin, dat was er gewoon nog niet. En om onze kroost nu een hele dag in de zogenaamde kids zone te droppen, terwijl wij van goeie muziek genoten ... Dat is het nu toch weer niet je dat. Wij vonden dat dat beter kon! Dat het beter moest! 

Maar we namen wel onze tijd om met een alternatief op de proppen te komen. Meer dan een jaar duurde het voor we ons concept konden scherpstellen en de ideale locatie hadden gevonden. Want ook die moest natuurlijk uniek zijn. Voor ons geen gewone wei, maar wel een zotte tuin met bloemen, planten en bomen. Daar 's morgens wakker worden met je gezin? Priceless! 

Wat zijn de reacties?

De positieve reacties zijn overrompelend! Nog voor de eerste editie, toen we zagen hoe snel de tickets de deur uit vlogen, wisten we dat we een gevoelige snaar hadden geraakt. En als je dan achteraf spontane mailtjes krijgt van bezoekers die zo hard genoten hebben dat ze het van de daken willen schreeuwen ...  Zalig! Iets op poten zetten dat mensen oprecht blij maakt en gezinnen misschien zelfs een beetje dichter bij elkaar brengt: dat is gewoon de max!

Wat is WonderWeekend voor jou? Iets persoonlijker, dus.

Ondertussen is WonderWeekend voor ons veel meer dan enkel dat ‘gezinsfestival in Plantentuin Meise’. Het festival blijft centraal staan, natuurlijk. Maar we denken nu véél breder! We nodigen gezinnen uit om wat vaker 'verwonderd' te zijn, mét een festival, maar binnenkort bijvoorbeeld ook met een boek. Daarin verzamelen we 101 activiteiten om samen te doen. 


Wat is je ultieme droom?

Hmm ... Het is nog net iets te vroeg om onze ultieme droom uit de doeken te doen. Wat we wel kunnen zeggen, is dat het huidige festival slechts een startschot is. Spannend, hè?

Ik ben een slashparent en wil ook op WonderWeekend.  Wat moet ik doen?

Of je komt gewoon proeven van zo'n WonderWeekend en surft naar www.wonderweekend.be om je WonderPassen te bestellen. Wacht niet te lang! 

Of je wacht tot 20 augustus en koopt het WonderWeekend boek.