Meer dan ooit is onze eigen hof de place to be en laat de mensen van Klamping daarin net een gat in de markt gevonden hebben: een kant-en-klare poepsjieke tent met opgedekte bedden, sfeerverlichting, kussentjes en een low diningtafel! En dat alles zonder dat je er een vinger voor moet uitsteken. Yes, please! Bye bye discussies à la ‘hou die tentstok nu eens deftig vast’! Slashparent Evelien testte het concept uit samen met haar gezin voor de derde verjaardag van haar dochter Camille. Wat bleek? Ondanks het begin maart toch nog wat (te) friskes was, was zeker zoon Matthis (6) met geen stokken uit die tent te krijgen! 

Wat was je eerste indruk?

Voor de kinderen was het een grote verrassing wat er vrijdagavond ging gebeuren. Terwijl de mensen van Klamping - sùpervriendelijk trouwens - alles aan het opzetten waren, hadden de kinderen er het raden naar wat ze in petto hadden. Ze kwamen aandraven met dekentjes, kistjes, bloemen ('bloemen, mama, wat gebeurt er toch?'), ... Matthis en Camille hadden absoluut geen enkel idee wat die mensen in onze tuin kwamen uitspoken! Pas toen ze de grote tent begonnen opzetten, daagde het hen wat de bedoeling was. Op zo’n uur werd onze tuin  omgedoopt tot privé-campingterrein. Zeg maar glamping! Alles was tot in de details uitgedacht! Eens geïnstalleerd, was het enthousiasme van de kinderen niet meer te houden: meteen zijn ze de tent in gedoken en moest alles onderzocht worden. 

Hoe verliep de overnachting? 

Tijdens ons testweekend begin maart, was het jammer genoeg écht te koud - lees: het was ‘s nachts aan het vriezen - om in de tent te slapen. En 't is niet dat we het niet geprobeerd hebben! Iedereen trok een dikke pyjama aan en met volle moed zijn we rond half acht gingen we de tent in. Er was wel een kleine verwarming in de tent voorzien, maar dat durfde ik niet aan te laten om te gaan slapen. Tegen half tien - de kinderen waren nog altijd niet in slaap en hun koude voeten tegen de mijne spraken boekdelen - fluisterde ik al een eerste keer tegen mijn man ‘dat het misschien toch beter was om binnen te gaan slapen’. Mijn zoon was daar absoluut niet mee akkoord: 'Ik heb écht geen koud, mama! Ik wil hier blijven slapen!'. Maar zijn rode neus sprak hem tegen. Iets na tien heb ik hem dan toch kunnen overtuigen om binnen te gaan slapen. Maar ik moest wél beloven dat hij de dag erop de héle dag in de tent mocht spelen.

Hoe verliep de rest van het weekend? 

Toen ik de volgende ochtend opstond, ben ik buiten aan de tent mijn koffie gaan opdrinken. Ik waande me meteen op vakantie! En inderdaad ... overdag was de tent voor de rest van het weekend dé place to be! Het zonnetje was van de partij waardoor we er ten volle van konden genieten. Ik kreeg van mijn zoon Matthis zelfs de vraag of we toch niet nog eens zouden proberen erin te slapen wegens ‘het is wél warm vandaag’. Ondanks we er niet in hebben geslapen, hebben we er toch héél hard van genoten. Zowaar het hele weekend zijn zowel wij als de kindjes met de tent in de weer geweest. We hadden er heel wat spelletjes, speelgoed en boeken in gelegd. De kinderen kregen er absoluut niet genoeg van! Ook voor ons was het aangenaam vertoeven. Om het vakantiegevoel in eigen hof te onderstrepen, aperitiefden we zelfs aan de lage tafel. 

Voor herhaling vatbaar? 

Het was echt een superleuke ervaring! Voor mijn verjaardag in de zomer denk ik er zeker over na om Klamping opnieuw in te schakelen! Ook voor een romantisch weekendje zonder kinderen is dit concept ideaal ... 

Parentfriendly punten? 

Sowieso 10/10! En dat met onze kinderen van drie en zes. Misschien is het voor kinderen jonger dan drie wel iets moeilijker door de veldbedden. Wij hebben er alleszins het maximale uit gehaald en maakten er een memorabel weekend van. Voor de kinderen, maar ook voor ons! 

Praktische informatie via de website en Instagram-account van Klamping.