Het is elk jaar weer zwoegen en zuchten om de juiste vakantieformule bij elkaar te puzzelen. We willen rust. We willen avontuur. Het mag niet teveel kosten. Het moet plezant zijn voor de kinderen. Het moet plezant zijn voor ons. Enzovoort enzovoort. En toen ontdekten we .... de "Boekenhelden rondreizen".  Dansen van vreugde voor zoveel frisheid in toerismeland! Jawel. Echt. Geniaal. De Nederlandse reisorganisator Pharos Reizen heeft een reeks rondreizen uitgestippeld rond bekende boekenhelden. Op avontuur met Pipi in Zweden, Dolfje Weerwolfje op zoek naar het MeerMonster in bvb Loch Ness of doorheen Duitsland, Oostenrijk en Italie in het spoor van "Een kruistocht in spijkerbroek'.  Sorry, maar van deze reizen worden wij helemaal blij. Waarom? Daarom!

We willen rust. Maar ook avontuur

Tegen de zomer zijn we uitgeput. De 'ik heb dringend nood aan vakantie"-zin wordt dan te pas en te onpas gelanceerd. Om maar te zeggen: we hebben nood aan rust tijdens onze vakantie. Even bijtanken. Een uitgestippelde rondreis per auto door een coole regio ergens in Europa? Niks plannen, maar toch vanalles zien? Hell yeah! Met Harry Potter op reis  

Het moet plezant zijn voor de kinderen. Maar ook voor ons

Ah ja, wij zoeken van #parentfriendly en al. Geen hyper exclusieve cultuurvakanties met zagende kinderen. (Zagende kinderen zijn NIET #parentfriendly!). Ook geen water-met-1000-glijbanen-paradijs omringd met dikke Russen.  (Zo'n all-in kan al eens tegenvallen) Maar wel graag natuur, een streep cultuur op maat van kinderen, verwondering en ontdekking graag. Als je met Pipi op reis gaat, slaap je bv. oa in een tipi-tent, bouw je een eigen vlot, ga je in een jeep op zoek gaan naar elanden, vang je zelf -al hengelend- je avondeten aan een meertje... We voelen onze schouders nu al ontspannen.

Met Harry Potter op reisHet mag niet teveel kosten

Soms mag het natuurlijk wél eens wat kosten. Maar gemiddeld liever niet. Die kinders moeten nog lang betaald worden, weet je wel. Met deze rondreizen verblijf je op verschillende vooraf bepaalde adresjes. Een huisje, een vakantiepark, soms eens een tent. Betaalbaar, quoi. De reis is opgebouwd op het ritme van kinderen. Dus je verblijft verschillende nachten op eenzelfde plek. *gelukzalige zucht.

Anne test het uit

Ook Anne ging intussen helemaal overstag en heeft een ¨Potter & Potter-rondreis" geboekt voor deze zomer. Het hele gezin staat te trappelen om aan hun 17-daagse familierondreis door Noord-Engeland en Schotland te beginnen! Anne: Als er één voorwaarde is aan onze gezinsvakantie is, dan is het vooral NIET de platgetreden paden bewandelen. En met 5 Harry Potter fans in huis staat een bezoek aan Zweinstein al eventjes hoog op onze bucket list. Nog enkele dagen aftellen en het is eindelijk zomervakantie! met harry potter op reis

Welke boekenheld wil jij volgen?

Pharos Reizen is steeds in beweging en zoekt daarom extra inspiratie voor leuke en nieuwe Boekenhelden-reizen. Heb jij inspiratie? Stuur dan een mailtje naar alloallo@maisonslash.be met de vermelding 'onze boekenheld'. Of doe morgen (24/6) mee aan onze Zaterdag = Giveaway-dag op facebook  en maak kans op 2x een boekenbon van 100 euro! Dit artikel kwam er in samenwerking met Pharos Reizen. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.