Als alleenstaande ouder op reis gaan, is niet altijd evident. De hele dag op de kinderen letten én ze entertainen én alleen op uitstap gaan,.. Ook op reis moeten de ballen hoog gehouden worden, maar we willen liever allemaal even kunnen loslaten. Zeker op vakantie. Na het lezen van dit artikel kan elke (alleenstaande) ouder, gerust op vakantie vertrekken en ook écht vakantie nemen! 

Een slashparent vroeg ons om raad. "Hoe ga je als alleenstaande ouder op vakantie met kinderen? Ga je naar een vakantiepark met veel kinderen, ver weg of dichtbij?" Wij stelden de vraag aan jullie op onze Facebookpagina en gingen aan de slag met de beste tips! Dus alleenstaande ouders (of slashparents die zonder partner op vakantie gaan) take notes and relax. 

1. Tomeeto - Vakanties voor alleenbeslissers

Bij Tomeeto vinden ze dat iedereen ontspannen op vakantie moet kunnen gaan, zowel kinderen, als ouders. Deze organisatie zorgt voor vriendjes voor de kleinste huisgenoten en voldoende aandacht voor de ouders. In hun aanbod vind je zowel binnenlandse als buitenlandse reizen voor ouders met kinderen van 3 tot en met 17 jaar.  Terwijl je gebroed zich amuseert met de begeleiding, kan jij gezellig een terrasje doen en bijkletsen met de andere ouders. Sit back, and relax! 

Foto: Tomeeto 

2. Stuur de kinderen weg! 

Laat je kroost de tijd van hun leven beleven op kamp! Hier vind je alvast wat inspiratie voor de leukste zomerkampen. Terwijl je kroost liedjes zingt rond het kampvuur, musicalvoorstellingen in elkaar knutselt en de vettigste spelletjes speelt, kan jij genieten van wat echte me-time. Spreek af met wat vrienden voor een terrasje of loop de hele dag rond in je pyjama. Over je kinderen moet je je alvast even geen zorgen maken. Bovendien ben je he-le-maal uitgerust om nadien al hun verhalen met je volledige aandacht te beluisteren! 

3. Hoe meer zielen,... 

Pols eens bij je omgeving wat hun vakantieplannen zijn. Misschien nemen ze jou en jouw huisgenoten wel graag mee op vakantie! Boek samen met vrienden, familie,... een huisje aan zee of zoek een B&B waar jullie samen kunnen logeren. Zie het als een win-winsituatie voor beiden. Samen op vakantie gaan betekent meer ogen om de kinderen in het oog te houden en voor de kleinsten meer speelkameraadjes! 

4. Estivant 

Reisorganisatie Estivant biedt je elke schoolvakantie tal van locaties aan, om samen met andere alleenstaande ouders op vakantie te vertrekken. Ze hebben zelfs een volledig nieuwe puberproof vakantie in hun aanbod! In de prijs zit een activiteitenprogramma voor je kleine huisgenoten inbegrepen en één oppasdag per week. Het ideale moment om zelf eens de Spaanse binnenstad of Oostenrijkse bergen in te trekken! 

5. Kamperen kan je leren

Zoek een camping in de buurt (of juist heel ver weg) en trek erop uit met de tent! -maar wees gerust, een vakantiepark of camping met huisjes is ook goed- Onze slashparents stonden al versteld van hoe sociaal hun kroost werd toen ze arriveerden op de camping. Er lopen gegarandeerd wat leeftijdsgenootjes rond en binnen de kortste keren zijn dat hun beste vriendjes! Op zoek naar een plaats in België? Kijk dan eens bij Vayamundo Houffalize. Volgens slashparent Karolien is de animatie daar zeker en vast aan te raden. Begeleiders gaan met je kroost ziplinen, rotsklimmen, bushcraften,... en jij kan gewoon lekker genieten!