Maison Slash en Toerisme Oostende vzw gaven een midweek in Oostende weg voor grootouders en hun kleinkinderen! Viel jij niet in de prijzen? No worries! Dan neem je toch gewoon het heft in eigen handen? Trakteer je kinders zelf op een dagje aan zee met deze tips! #StuurzenaarOostende niet gelukt? Volgende keer beter! Maar stiekem ook niet zo erg. Want het is tijdens de paasvakantie keileuk om zélf met je kinderen naar Oostende te gaan. Hoe wat waar? Wij helpen je op weg en zetten de zotste activiteiten op een rij. Oostende trakteert jou en gezin namelijk twee weken lang op het allerleukste kindercultuurfestival ooit: SpringtijDenk: theater, doe-expo’s, creatieve workshops, leuke shows, maar ook strandsporten en paaseieren rapen. YAY!" Dit zijn onze favorieten op de planning:

1. Voelgewoel Met de allerkleinsten op de tast: 9 maanden - 3 jaar

Leg samen met je kroost het tactiele parcours in De Grote Post af en laat je verrassen door materialen in verschillende kleuren, maten, vormen en texturen. Of haal de kunstenaars in jullie naar boven en klieder samen met je peuter met gekleurde rijst tot het een heus schilderij wordt. Voor de glamoureuze mini's zijn er ook glitter-bellenblazers en jonge narcisten leven zich uit in het spiegelpaleis. Genieten kan hier zonder zorgen, want echt élk kunstwerk is eetbaar en/of kidsproof.

2. Street-art-painting & The Crystal Ship op doek Wakker de street artist in je kinderen aan: 4 - 12 jaar

The Crystal Ship is een groots evenement rond kunst in de openbare ruimte dat elk jaar tijdens de paasvakantie met internationaal talent naar Oostende trekt. De stad wil nu ook kinderen laten kennismaken met straatkunst. Tijdens deze workshops van mu-zee-um staat experimenteren centraal: kleine kunstenaars proeven van allerlei street-art technieken. Buiten bij mooi weer, binnen bij regen. Snel reserveren is een must!

3. Grote Kunst voor Kleine Kenners Speurneuzen halen hun hartje op: 6 - 12 jaar

Het kinderboek van Thaïs Vanderheyden ontpopt zich in Oostende tot een heuse doe-expo. Acteur Warre Borgmans daagt je via de audiogids uit om kennis te maken met de geschiedenis van de schilderkunst op kindermaat. Tal van aanwijzingen in het Fort zetten je op weg in de zoektocht naar het gestolen schilderij. Ssssspannend! springtij in Oostende

4. Workshop 3D printing i.s.m. FabLab Iedereen print: 10 - 18 jaar

Heb jij een tiener lopen die dolgraag wil weten hoe zo'n fameuze 3D-printer werkt? Stuur 'm dan naar deze workshop waarin FabLab jongeren stap voor stap toont hoe het moet. Het doel? Een gepersonaliseerd ontwerp, gemaakt met het online programma TinkerCad. Dat zijn heel wat moeilijke woorden in één alinea, we weten het. Maar wedden dat die geeky zoon of dochter van jou daar net op kickt?

5. Springtij Kaffee Op café met de kleine mannen: voor alle leeftijden

Tijdens de paasvakantie wordt KAAP | Vrijstaat O. omgeturnd tot een heus Springtijkaffee. Hef hier het glas op jullie gezondheid en hap even adem. In het heerlijke kaffee-met-zicht-op-zee barst de bar van lekkers en op dartele dagen is er ook taart!

Springtij Praktisch

WANNEER: 31/03 - 15/04 WAAR: verschillende culturele partners in de stad Oostende slaan de handen in elkaar om een leuk kindercultuurprogramma op te stellen. PROGRAMMA: ontdek een volledig overzicht van alle activiteiten op springtij-oostende.be.     Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Oostende. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd.