De schoolvakanties en vrije dagen denderen als een trein door ons slashparent-leven. Straks is de paasvakantie er alweer. Had jij al opvang voor de kinderen gepland? Haha, geen paniek. #StuurzenaarOostende (de wedstrijd waarbij heel de familie wint!) Maison Slash en Toerisme Oostende vzw geven weg: een midweek in Oostende voor grootouders en hun kleinkinderen. Hoe graag zou jij je kinderen samen met je (schoon)ouders een midweek wegsturen gunnen aan zee? I know! Lees dit vooral als een keiharde prijs voor jou: een week rust thuis! O-ho!  (En maak je niet druk over je kinders en hun oma's en opa's. Die gaan het keigezellig hebben samen aan de kust.) Jaha, die #StuurzenaarOostende is een waar toppertje! Want echt ie-der-één in de familie wint.  Een paar dagen rust voor jou? En grootouder-kleinkind-quality time voor hen. Win-win en ook WIN!

Nood aan tijd voor onszelf

We hear ya! Het is namelijk voor ouders elke dag rennen, puzzelen en organiseren om de wiebelende spreekwoordelijke bordjes in de lucht te laten draaien. Van het werk stuiven naar school, vliegen naar hobby's, voedsel op tafel zwieren (dat hopelijk binnen de normen van voedsel valt), schermtijd bijsturen, helpen bij huistaken, manieren aanleren. Het houdt niet op. Gewoon al de deur op tijd uit geraken is een uitdaging! (Deze scene beschrijft komiek McIntyre bijzonder plastisch en herkenbaar in onderstaande video) https://www.youtube.com/watch?v=uFQfylQ2Jgg

Vakantie = paniek!

En dan per toeval in de agenda zien dat volgende week die 8-uren school (of 6? Zijn het er maar 6?!) plots wegvallen. Want het is vakantie, mevrouw, meneer. Hashtag shit seg. Alweer vakantie?! Jawel. Je zou er een vrolijk gevoel van moeten krijgen. Maar eigenlijk brengen die vakantieweken meestal meer stress in het leven van een slashparent dan zennerigheid. Er moet namelijk nog dring-end aan dat ene project op kantoor gewerkt worden, een heftige deadline gehaald, ... En je hebt geen opvang voorzien. Alweer. De kampjes zijn intussen volzet, dat had je al moeten bedenken in januari. Damn it.

Thank god voor grootouders

Een diepe buiging voor de grootouders die het dus af en toe uit onze handen nemen. Het gedoe, en het gestress bedoelen we dan. Hoe ze onze kinders willen opvangen en entertainen. Heerlijk en ontspannen in combinatie met veel te veel snoep. (Maar hey, dat is ok.) Bedank je (schoon)ouders eens en doe ze een plezier: #StuurzenaarOostende. (En bedank die grootouders ook zeker via onze "super-duper-zot-wijze-vintage-kaartjes-verstuurder"!) En terwijl de kinderen zich samen met oma en opa vermaken tijdens geweldige intergenerationele quality time, kan jij opnieuw ademenen. Hoewel je een geweldig strakke deadline hebt op het werk, voelt die week schoolvakantie ook plots als vakantie voor jou. Want opeens kan je very urban na het werk gaan borrelen met collega's in de stad, en zonder extra babysitkost een filmpje meepikken met your loved one. Zoveel mogelijkheden.

Dus jij wilt die midweek winnen in Oostende?

Jaha, jij wìlt echt dat midweekje Oostende winnen, toch? Dan moet je er wel iets voor doen natuurlijk. Check onze wedstrijdpagina om te weten wat er van jou verwacht wordt. En veel succes! (We wensen je een sessie urban borrelen zonder babysitkosten toe!)