Ho, ho, ho... jaja, het is zover! Als de toetsen straks weer achter de rug zijn, is het schooljaar al halfweg. Huh? Echt? Ja hoor, en dat betekent ook dat je voor, tussen of na kerst en nieuw en bijhorende brieven, cadeautjes én al het feestgedruis ook wel eens iets anders wilt doen met je kinderen, nietwaar? Met deze 7 supercoole vakantie ideetjes van slashparent Lobke mag dit geen enkel probleem zijn. Allez hup, naar buiten! 

1. BELEEF DE WINTER IN 't PARK VAN OOSTENDE

lmfWHOcvV6Wkvr6I9YChpYWEWSrZQtGx0WtZFXp3.jpeg

Naar zee gaan in de winter, goed zottekes? Toch niet! Want tijdens de kerstvakantie kan je in Oostende weer volop magie beleven op de kerstmarkt Winter in het Park. Je kan er onder andere gaan schaatsen op de vijver maar er zijn, zoals op elke kerstmarkt, ook gezellige chalets met hartverwarmende drankjes en hapjes.

En als je dan toch in Oostende bent, loop dan zeker eens door de lichttunnel in de Adolf Buylstraat om je compleet te laten verlichten, want ook dit jaar stralen er weer duizenden led-lichtjes die alle kleuren van de regenboog aannemen! Een must-see voor families met kinderen en een goed excuus om eens naar zee te rijden in de kerstvakantie.

2. OFF TO JUNGLE BOOK LIGHT FESTIVAL

nNMqzIyHiKwBKYjmQkHJgCR19Nrq3EBpbdJtIjDj.png'Als je van beren leren kan...' ja hoor, in de ZOO Antwerpen kan je tijdens het Jungle Book Light Festival mee op avontuur met Junglebooksterren als Mowgli, Bagheera, Baloo en hun vrienden. Dit lichtfestival kan je nog gaan bewonderen tot en met 12 januari 2020, een ideaal kerstvakantie-uitstapje lijkt ons!

3. TREK OP AVONTUUR MET PORTICO

LxB0c4HNASAoHoWmS8F5JPHCYwnT9lIbRzllza2l.jpegAls je dan toch in Antwerpen bent, kunnen wij je deze winterse zoektocht waarbij je op een speelse manier Antwerpen verkent ten zeerste aanraden. Een superleuke speurtocht gebaseerd op het luisterverhaal ‘Brieven aan Bijou’ dat stad Antwerpen en het Geluidshuis vorige winter presenteerden.

Maak je klaar voor een wandeling van zo'n 2 km die je zo lang of zo kort maakt als je wilt, afhankelijk van hoe lang je blijft plakken in het magische winterbos of op de Vrijdagmarkt of kerstmarkt.

4. GA SCHAATSEN OP DE MECHELSE SCHAATSBOOT

yqDkV2QnCjMWa6Ctk43Dz0O1b8yL4ginrB93uZDO.jpeg

Een kleine Bart Swings in huis? Ga je dan samen eens uitleven op  de Schaatsboot die op de Dijle aan de Haverwerf in Mechelen aanmeert. Je kan zelfs een 10-beurtenkaart aaschaffen om in de kerstvakantie je beste schaatsje voor te zetten en meerdere keren te gaan glijden. Ook je kleine schaatsers mogen op de piste mét een schaatshulpje.

Ben jij eerder de voorzichtige ouder? Dan kan je terecht in de Winterlounge waar je met een wijntje in de hand kan toekijken op jouw schaatssterren! Een ideaal winteruitje, nietwaar?

5. MAAK EEN SPANNENDE WINTERWANDELING

NyvSlzmMG5lyeR1WiPXqMkTcuXN3ORAoEkXU2VVu.jpeg
Van al dat binnen zitten met de feesten worden je kinderen (en ook jij) een beetje gek. Nergens voor nodig! Mutsen op, handschoenen aan, en hop naar buiten. Ook in de winter is buiten heel veel te beleven. Geloof je het  niet? Check deze spannende winterwandelingen!

6. SPEEL HET GROTE SELFIEGAME MET JE GEZIN

qU1ZppOrwhQvmQM2i5lUGJJJGcsfUt2GdMkXFo7m.jpeg

Op teambuilding met je gezin, kennissen of familie tijdens de kerstvakantie? Vorm samen een (h)echt team en speel dit leuke stadsspel met of tegen andere gezinnen. Aan de hand van gekke opdrachten die chatbot Super Sam je stuurt, kom je op enkele verborgen plekjes in de stad Gent. Als dit geen wijs uitje is, ontdek er alles over via onze agenda!

7. NOSTALGIE TEN TOP TIJDENS DE WINTERAVONDEN IN BOKRIJKARNwG5l9azECxm4Uccwyt02oOfsoNl8V7knnWFOx.jpeg

Geen leukere periode om de sfeer van weleer te proeven dan tijdens de Winteravonden in het Openluchtmuseum van Bokrijk. Denk aan een nostalgische winterkermis met retro-attracties (ja, echt cool!), lekkere hapjes en drankjes inclusief een spectaculaire vuurshow én vuurwerk om de gezelligste avond van 't jaar af te sluiten.


(Header: Westtoer)

Meer inspiratie nodig voor de kerstvakantie? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips!