Tijdens putteke winter is het altijd wat zoeken naar leuke uittips met het gezin. Wij vonden dat binnen ons maandthema “Après-Ski” onze Oostkantons niet konden ontbreken. Hier vind je 5x inspiratie voor fijne uitstappen met het gezin in Duitstalig België!

Het lijkt wel een beetje buitenland, maar toch zijn onze Duitstalige vrienden uit de Oostkantons wel degelijk landgenoten. En ook al weten we niet veel meer van deze streek dan “dat Signal de Botrange het hoogste punt van België is” (geef toe!),  toch is het meer dan de moeite waard om ook dit stukje van ons land eens met je kroost te verkennen. Ontdek onze 5 tips!

1. Chocolademuseum – Eupen

Chocolademuseum

Zijn je kinderen ook helemaal in de ban van WIlly Wonka’s chocoladefabriek? Verras hen dan door hen mee te nemen naar het chocolade-museum in Eupen. Laat je onderdompelen in een wondere en vooral smakelijke wereld van dit kostbare goedje. Compleet met een blik achter de schermen van de chocoladefabriek!

Meer info vind je hier.

 

 

2. Langlaufen in eigen land – Oostkantons

wintersportbelgie2

Ok, er ligt maar gemiddeld 5 weken voldoende sneeuw in de Oostkantons voor échte winterpret. Dat wil dan ook meteen zeggen dat je het ervan moet nemen als het kan. Deze hoogst gelegen regio van België heeft een geweldige infrastructuur in de winter en skiplezier is gegarandeerd voor iedereen: langlauf- en skipistes, rodelpistes, sneeuwschoenwandelen of motor-skiën. De bergen dichtbij? Daar moeten wij geen 2 keer over nadenken!

Meer info vind je hier

3. Kids on tour – Oostkantons

kids on tourEen bergstroom volgen, wandelen met een GPS, sporen zoeken, door bomen klimmen, … Opties genoeg als je het aanbod van “Kids on tour” bekijkt. Deze website biedt leuke en speelse manieren aan om de natuur in de Oostkantons te ontdekken. Alle praktische info vind je terug op hun site.

Meer info vind je hier

 

 

4. Baugnez 44 – Malmédy

Baugnez 44Je moet niet altijd naar de westkust trekken om herinneringen aan de wereldoorlogen terug te vinden. Ook aan de andere kant van het land vind je restanten terug. In dit museum kom je alles te weten over de Slag van de Ardennen. Volg het drieste verhaal van het Amerikaanse bataljon 285 waarbij heel wat mensen sneuvelden.

Meer info vind je hier

 

 

5. Het Drielandenpunt – Vaals

3landenpuntJeej, wie vindt het niet geweldig om te springen van België naar Duitsland naar Nederland en terug? Je bent er eventjes zoet mee op dit Drielandenpunt.  Daarnaast vind je er nog een doolhof, speeltuin en een uitkijktoren. In de buurt zijn er heel fijne wandelingen te maken (kies even zelf: in België, Nederland of Duitsland :-))

Nog even een gimmick, vergelijk zelf de toeristische websites.
België of Nederland.  Help.