Hallo aan wie iets met treinen heeft (of in het bezit is van een kind die iets met treinen heeft). Heb jij al een bezoek gebracht aan Train World in Brussel? Ingrid nam er recent haar kinderen mee naartoe. En hoewel ze de magische trein-peuterfase al even voorbij zijn, was het museum meer dan vermakelijk. Een verslag! 

INGRID

Wat doet een mens op een regenachtige februari-zondag? Eindelijk eens die Train World gaan uittesten die allang op je lijstje stond? Helaas waren we niet echt origineel met ons idee. Dus meteen mijn eerste raad? Ga niet op een regenachtige zondag naar dit museum. Ga op een zonnige pedagogische studiedag ofzo. Maar ga wel. 

Treinen. Het is een ding, toch?

Want als volwassenen vloeken we er dan wel graag op wegens zelden op tijd. Maar in de eerste fase van ons leven spreken aan elkaar gekoppelde wagons gewoon keihard tot de verbeelding, toch?  Gaan we als kind niet allemaal door een treintjes-fase? Blijven we er als rijpere versie van onszelf ook door geboeid? Meer dan waarschijnlijk.

Train World is echt leuk om met je kinderen te bezoeken. Denk aan een magische plek volgestouwd met authentieke en levensgrote treinen, en alles dat er bij hoort, door de geschiedenis heen. 10.000 vierkante meter moet/mag je hier doen om alles te zien. En niet onbelangrijk: aankomen is toegestaan! 

Geen saaie blabla

Dit spoorwegmuseum gaat echt voor de 'beleving'. Niet van saaie blabla, maar met een prachtige scenografie en een geslaagde sfeer. Kortom, alle elementen ideaal om er iets van te willen opsteken. Ah ja, want als je goed hebt opgelet tijdens de geschiedenisles vroeger, weet je dat de allereerste treinen op het Europese vasteland in Belgie reden. Brussel was zo de allereerste hoofdstad die bediend werd per trein! 

En wist je het niet, dan kan je na het bezoek aan dit museum de slimmerik wél uithangen. Ik voel een incentive. Een echt museum in een echt station

Train World is trouwens ondergebracht in een echt station, dat van Schaarbeek in Brussel. Het museum loopt zo perfect over naar de real thing. En eveneens handig, je kan een B-dagtrip boeken bij een bezoek en vlak naast het museum aankomen. Extra plezant voor kinderen en meteen perfecte intro van het bezoek!Plan je zelf een bezoek? Alle info vind je op Trainworld.be!