Altijd al willen weten hoe het voelt om gras of modder tussen je blote tenen te laten voelen? Wist je dat onder één voet meer dan 27 000 zenuwuiteinden zitten? Wanneer je gaat wandelen op blote voeten krijgen ze een extra prikkeling. Trek dus als de bliksem je stoute schoenen uit en geniet van deze 4 blotevoetenpaden.

Nog aan het twijfelen of je zin hebt in modder tussen je tenen? Blootsvoets lopen bevordert de bloedsomloop en je spieren worden extra getraind. Het geeft een aparte sensatie en je voeten krijgen een heerlijke massage. Voilà. Waar wacht je nog op? Oh ja, tip, neem zeker ook vochtige doekjes of washandjes, een handdoek, een rugzak, een EHBO-kistje en een flesje water mee!

1. Het blotevoetenpad in de Gentbrugse Meersen


Dit avontuurlijke blotevoetenpad ligt middenin een prachtig natuurpark waar je kan sporten, spelen, tuinieren, picknicken en nog veel meer. Omdat het pad niet kunstmatig is aangelegd, evolueert het mee met het weer en de seizoenen en dat is erg leuk, want zo voel je de natuur én de wereld echt aan je voeten! We volgden het pad met de gele blote voetjes wat ons hielp om onze weg niet te verliezen. We lachten, gilden, hielpen elkaar en gaven elkaar geregeld een handje…deze leuke wandeling bracht ons dichter bij elkaar én bij de wereld.

Gentbrugse Meersen
Braemkasteelstraat 41, 9050 Gentbrugge (vlakbij Dienstencentrum)
open van zonsopgang tot zonsondergang

2. Het allereerste blotevoetenpad van Vlaanderen: de Lieteberg


De inwoners van Zutendaal mogen trots zijn op het allereerste blotevoetenpad van Vlaanderen, het is dan ook echt een topactiviteit! De voormalige kiezel- en zandgroeve, het decor waarin dit blotevoetenpad is gemaakt, biedt zowel afwisseling als spanning en beleving. Zo maakten onze voetjes kennis met waterpartijen, zandheuvels, steile hellingen… waar je kan klauteren, ploeteren en klimmen. Onderweg kom je onder andere een houten uitkijktoren, een doolhof en een hangbrug tegen wat deze ervaring net dat tikkeltje specialer. Een absolute aanrader is de Dragonfly, het nieuwste onderdeel van het blotevoetenpad, een 100 meter spectaculair kruinenpad dat uitgeeft op een 10 meter hoge scheve toren boven de vijver, wow! Hiermee ga je scoren bij je kinderen!

Lieteberg
Stalkerweg z/n,
3690 Zutendaal

3. Gloednieuw blotevoetenpad in De Schorre in Boom

Dat er altijd wat te beleven valt in provinciedomeinen wisten we al, maar sinds een tijdje kan je in Provinciedomein De Schorre een blotevoetenpad gaan uittesten. Moeilijk om te vinden want het pad staat nergens aangegeven. In het congrescentrum De Pitte waar je een rugzakje met zeep en een handdoekje kan aankopen, horen we dat dit een bewuste keuze is om te vermijden dat occasionele wandelaars het pad zouden plattrappen. Het blotevoetenpad is niet zo lang, een tocht van een kleine kilometer, maar dat maakt hem niet minder leuk want tijdens de wandeling moet je niet alleen wandelen, maar vooral ook goed voelen en ruiken. Je wandelt niet alleen langs verschillende mossen, water, kleibroden en kiezeltjes, ze hebben er ook zo’n 300 kruiden aangeplant. Onderweg ruik je onder meer munt, citroenverbena en kruiptijm. Een grote wilgeniglo van ongeveer zes meter diameter, ingericht met boomstronkjes, is de eindhalte van de wandeling.

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Schommelei 1
2850 Boom

4. Bigfootpad in Oudenaarde


Je hoeft niet op grote voet te leven om dit blotevoetenpad in Oudenaarde uit te testen, maar wel een groot evenwichtsgevoel want voor je het weet duik je het moeras in. Op het Bigfoot Blotevoetenpad liggen vooral kiezels, zand, boomschors, water en modder te wachten om jou van een natuurlijke voetmassage te voorzien. En als je klaar bent met je tocht, kan je in dit avonturenpark je gerust nog een hele dag bezighouden met pedalo varen, een moerasparcours (!), een speleoparcours of een death-ride. Plezier gegarandeerd!

The Outsider

Donkstraat 50
Oudenaarde