Heb je een tripje naar ‘t zeetje gepland en zitten er wat wolken voor de zon? Geen nood! In Oostende kan je tot 29 augustus naar een gloednieuwe doe-expo van de Waanzinnige Boomhut! Nog nooit van gehoord? Welkom dan op de knotsgekke planeet van schrijvers Andy Griffiths en Terry Denton! Zij creëerden samen een immens populaire boekenreeks, genaamd … de Waanzinnige Boomhut. Deuh! Die hut telt ondertussen al 130 verdiepingen én een gloednieuwe expo in Fort Napoleon in Oostende. Wij stuurden slashparent Debbie en haar kroost op pad om deze interactieve omgeving te gaan ontdekken. Benieuwd wat je daar kan verwachten? Lees zeker verder! 

Vollen bak fantasie in Fort Napoleon!

Het gezin van Debbie en haar man bestaat verder nog uit zoon Kyell (10 jaar), dochter Axelle (7 jaar) en zoontje Kelay (5 jaar). We zijn alvast benieuwd of ze enthousiast waren om deze expo te gaan ontdekken? Debbie: “Wij zijn dol op de zee, dus we waren heel benieuwd! Het was voor ons ook de eerste keer dat we naar Fort Napoleon kwamen. Toch wel een indrukwekkende site. Vooral Kyell is gefascineerd door dit soort geschiedenis, dus dat historische kader gaf toch wel een extra touch aan ons bezoek. De kinderen waren op voorhand volop aan het fantaseren over die Waanzinnige Boomhut. Wij hebben de boeken nog niet in huis, dus het was toch wel spannend.” 

Space man!

Dan was het echt heel nieuw voor jullie. Hoe is het bezoek verlopen? Debbie: “Dankzij het reservatiesysteem konden we bij aankomst direct aan de expo beginnen. Aan de start werd de rode draad van de expo door een dame heel geanimeerd uitgelegd. Je krijgt als gezin een doe-boekje mee én de uitdaging om Andy en Terry te helpen om hun raket te bereiken tijdens een ruimtemissie. Als je het eerste deel van de expo de opdrachten en spelletjes tot een goed einde brengt, krijg je toegang tot het doe-parcours en uiteindelijk de raket! Dat is uiteraard niet zo streng, maar onze kinderen waren er helemaal mee weg."

Zelf terug een beetje kind!

Haha, schitterend! Dus de expo is dan giga-interactief? Debbie: “ Ja, je wordt echt als gezin meegesleept in de fantasie van de Waanzinnige Boomhut aan de hand van zoekopdrachten, rebussen, een wie-is-het-spel en nog veel meer. Het is niet dat je als ouder enkel moet toekijken. De opdrachten zijn uitdagend genoeg om met het hele gezin samen op te lossen. Ik voelde me terug een beetje kind en dan moest het doe-gedeelte nog komen! In het tweede stuk van de expo ging het dak eraf met een waar hindernissenparcours. Op een bepaald moment waren wij allemaal over de grond aan het rollen om laserstralen te ontwijken. De kinderen vonden dat natuurlijk fantastisch!” 

Raket-pret!

Dat klinkt zalig! Hebben jullie uiteindelijk de raket heelhuids bereikt? Debbie: Ja, haha, levend en wel! Ze pasten net met hun drietjes in de raket van Andy en Terry. Uiteindelijk hebben we er ongeveer anderhalf uur over gedaan. We werden niet opgejaagd en alles verliep heel coronaproof dankzij het reservatiesysteem. Nu zijn we natuurlijk ook erg geprikkeld om de boeken van de Waanzinnige Boomhut in huis te halen. Na de expo zijn we ook nog naar het dakterras van Fort Napoleon gegaan. Je hebt daar gratis een 360 graden zicht op de zee en Oostende. Prachtig!” 

Nog meer Waanzinnige Boomhut in Oostende!

Dat klinkt alsof het gezin van Debbie een topdag heeft gehad! Wij zetten deze uitstap alvast op onze planning voor deze zomer. Wist je dat de locatie van deze expo, Fort Napoleon, op Oosteroever ligt? Dat is een hippe nieuwe stadswijk van Oostende. Je kan er zowel met de auto als gratis (!!!) met de veerboot naartoe. Wil je nog meer Waanzinnige Boomhut-fun? In het centrum van Oostende kan je ook te voet een Andy en Terry-tocht ondernemen op zoek naar een mysterieus woord. Met de oplossing onder de arm wacht er je gezin een leuke verrassing bij Toerisme Oostende. Hier vind je alvast meer info over die zoektocht en kan je de opdrachten en het kaartje downloaden. Veel plezier!