Eigenlijk kan je nu al je koffers beginnen pakken, want werken zit er eigenlijk zo goed als niet meer in. Een lang Hemelvaarweekend hier, een Pinksterweekend daar, straks examens en toetsen, oudercontacten, .... De grote vakantie staat voor je neus voor je het weet! Doe al een eerste training op in uitstapjes-inspiratie dankzij deze tips van slashparent Lobke voor het Hemelvaartweekend. 

Ga op C-mine expeditie

Dit is een aanrader van jewelste als je het ons vraagt, in C-mine in Genk kan je een uniek belevingsparcours doen dat al je zintuigen zal prikkelen. Een tocht die je onderdompelt in de boeiende verhalen van de mijn in al zijn vormen. Eerst daal je af tot 6 meter diep, en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien van bekende artiesten zoals Stijn Meuris en Pascale Platel. In de interactieve geluidscel ga je zelf aan de slag. Produceer je eigen mijn-‘sound’ door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Het hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog! Wellicht kom je boven uitgeput aan, maar de beloning is des te groter: een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving!

Praktisch: Meer info vind je hier. C-mine expeditie 3©Frederik Beyens 

(Credit foto: Frederik Beyens)

Een bezoekje aan de Antwerpse donutshop Hoeked Doughnuts

Doe eens een culinaire uitstap waar je kinderen helemaal dolletjes van worden! Joris en Caroline hebben in het hartje van Antwerpen een take-away donutshop waar je kraakverse, hoekige (hoeked, snap je ‘m) donuts met toppings als ‘Salted Caramel’, ‘Matcha Ganache’ en ‘Citroenglaze & Citroencrumble’. En ze zijn bijna te mooi om op te eten…
Praktisch: Hoeked Doughnuts - Oudaan 4 - 2000 Antwerpen

HemelvaartweekendMaak één van de avontuurlijkste natuurwandelingen van België

Eén van de avontuurlijkste wandelingen die je in België kan doen, is de Promenade Du Ninglinspo! Je wandelt langs de Ninglinspo, een bergriviertje in de provincie Luik doorheen het prachtige groene heuvellandschap rond Aywaille. Langs het parcours zijn er waterbekkens, waar je even met de voetjes in het water kan. Voor kinderen zijn er meer dan genoeg toffe plekken om dammen te bouwen. Deze wandeling is best uitdagend met kleine watervalletjes en dus minder geschikt voor kleine kindjes.

Praktisch: Meer info vind je hier.

HemelvaartweekendGa verse bloemen plukken in de bloemenplukweide

Je bloemen zelf plukken of je kinderen een bos wilde veldbloemen voor jou laten plukken en een boeket cadeau krijgen, wie wordt daar niet gelukkig van? In bloemenpluktuin Milagrow kan je zo veel of zo weinig bloemen plukken als je wil in een mooie omgeving. Vanaf deze maand komen er meer en meer éénjarigen en vaste planten in bloei tot er in juni een zee van wel meer dan 150 soorten bloemen staan waar je mooie boeketten mee kan maken! Aangekomen op de weide staat er een wagentje waar je snoeischaren en emmers kan vinden om te plukken. Heb je genoeg geplukt? Dan kan je de centjes achterlaten in een brievenbus. Topuitje!

Praktisch: Meer info vind je hier hemelvaartweekend  

SAMEN SPRINGEN IN EEN TRAMPOLINEPARK

Vinden jouw kind trampolines ook zo de max? Misschien jij als volwassenen ook?  Want die parken schieten tegenwoordig als paddenstoel uit de grond in Vlaanderen. Test samen tientallen trampolinesoorten uit opgesteld in een cool decor en met een flashy licht, springplezier gegarandeerd! 
Hier vinden jullie alvast een fijn overzicht waar je je kind eens goed kan laten jumpen.

25488405_167377330537056_4119822756348248963_o-1100x734.jpg