Een valies-checklist waardoor kinderen hun eigen spullen kunnen inpakken?  Waarom hadden we hier nog niet eerder aan gedacht? Op vraag van Maison Slash maakte slashparent Jelle dit prachtige afvink-lijstje met vakantie-spullen. Vanaf nu maken ze zelf hun koffers. Op naar de zelfstandigheid, kinders!
Op vakantie vertrekken = stress. Je moet je mailbox nog legen, snel nieuwe slippers kopen, zorgen dat er vers geurende kleren klaar liggen. En dan... dan moet je de valiezen nog maken. Wij moeten de eerste persoon nog tegenkomen die graag koffers pakt. Vreselijk hoe je alles uit je huis bij elkaar moet verzamelen. Om dan te zorgen dat heel die hoop spullen ook effectief in die ene valies past. 
Het ergste is dat je dit niet enkel alleen voor jezelf moet doen. Het taakje vermenigvuldigt zich met het aantal koters die je bezit. En daar zeggen wij: stop! Die koters kunnen namelijk ook iets. With a little help, natuurlijk. Met deze über handige zelf-inpak-valies-checklist. Nèh. Horen we daar nog excuses? Ik dacht het niet.
Valies-checklist
Slashparent Jelle tekende deze prachtige lijst bij elkaar. Bij tekeningen kan je namelijk ook niet zeggen dat die kinders het niet kunnen lezen. Ha! Download dit document en print gewoon lekker af. Je zal zien dat een extra paar handen hulp alvast een wereld van verschil maken. Fijne vakantie! (waar die ook moge zijn)

0001 0002