Op zoek naar een gezinsuitstap die nét dat ietsiebeetje anders is? Het is immers fijn om de bekende paden te verlaten! Helaas ontbreekt je als slashparent vaak de tijd om dat soort research te doen. Snappen we! Gelukkig is daar Maison Slash! We presenteren je een hoop alternatieve parentfriendly things to do in de schuunste stad aan de Leie: Gent natuurlijk! Deze keer trekken we niet naar het Gravensteen, het S.M.A.K. of één van de andere coole musea in Gent. Wat dacht je van de grindbakken in de oude dokken of liever jumpen op het Maaseikplein? Nog nooit van gehoord? Perfect! Wij vertellen je alles over deze en nog andere verborgen parels!  

Jumpen op het Maaseikplein!

Photo by Bas Bogaerts © Stad Gent – Dienst Toerisme

Wie Gent zegt, denkt meteen aan het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Natuurlijk moet ge met uw kinders naar dat bekende drieluik gaan kijken, maar op het Maaseikplein vind je een leuke extra! Op dit nieuwe groene plekje, tussen de Sint-Baafskathedraal en het Duivelsteen, komt het beroemde werk tot leven. Je kinderen kunnen er vrij spelen in een levend schilderij van fruitbomen, bloemen en houten schaapjes. Kers op de taart zijn al de mini-trampolines in dit prachtig stadstuintje. Dikke pret jong! Smijt daarbovenop nog een ijsje van cremerie Gérard en heel je roedel kan lekker jumpen en chillen in deze kindvriendelijke oase! Wil je graag nog meer highlights én minder bekende plekken in de historische binnenstad exploreren? Check dan zeker de toffe speurneuzentocht die start en eindigt in de Kammerstraat. 

Street art in de grindbakken
Photo by Martin Corlazzoli © Stad Gent –Dienst Toerisme

Wist je dat Gent al eeuwen een bloeiende havenstad is? Tot op vandaag huisvesten ze de derde grootste zeehaven van het land! Een hip stukje maritiem verleden kan je treffen in het noorden van Gent. In de oude dokken kan je vanalles ontdekken met jonge en oudere kinderen. Zo vind je aan Dok-Noord de grindbakken en de gerestaureerde Peinerkraan. Deze urban plek is uitgegroeid tot een gedoogzone voor graffitikunstenaars in Gent. Je waant je er in een outdoor tentoonstellingsruimte voor street art met super knappe pieces. Hier maken je kinderen ook met plezier al hun obligate TikTok-filmpjes. Just sayin’. Vree wijze boel? Via deze link ontdek je nog meer street art en graffiti in Gent! 

Van Kapitein Zeppos tot Tour d'amour!

© Stad Gent 

De grindbakken gezien? Langs de hoogtechnologische Bataviabrug steek je over richting Dok-Zuid! Deze wandel-en fietsbrug gaat automatisch op en neer om boten te laten passeren terwijl jij erop staat. Leuk vertier! In deze nieuwe stadswijk kan je een koffietje halen bij CUP of op zondag eens binnenspringen bij Zelda & Zorro voor tapas en taartjes. Zelda & Zorro werkten ook de leuke fotozoektocht Tour d’amour uit. Zeer de moeite in de nieuwe dokken is het gloednieuwe Kapitein Zeppospark. Op deze plek kan je heerlijk wandelen, sporten en spelen in een gezellig maritiem sfeertje. Klapstuk is een replica van het beroemde amfibievoertuig van tv-legende Kapitein Zeppos. Kapitein wie? Tijd om de grootouders nog eens te bellen of zoomen!

Vogelspotten in de Bourgoyen-Ossemeersen
Photo by @funmomlife

Een stedelijk natuurreservaat? Dat bestaat! Vlak buiten Gent ontvlucht je in de Bourgoyen-Ossemeersen de drukte van de stad. In deze groene oase kan je je smijten op dé hobby van het moment: vogelspotten! Met wat geluk kom je oog in oog te staan met een blauwe reiger, grutto of kuifeend. In dit natuurgebied van 230 ha heb je de keuze tussen wandellusjes van 5,5 tot 2 km. Ga zeker op zoek naar de vogelhut en het korte blotevoetenpad! Ideaal om de korte beentjes en de zagers van het gezin gemotiveerd te houden! Voor meer tips kan je ter plaatse terecht in het bezoekerscentrum van Natuurpunt of klik je op deze link.

Tuupetegoare naar Gent!

Aangenaam verrast door al die speciale plekjes die je nog kan exploreren in Gent? Top! Nu weet je weer helemaal wat doen volgend weekend of tijdens de vakantie hé. Nood aan nog meer parentfriendly tips? Dat kan! Via VisitGent ontdek je welke activiteiten écht de moeite zijn om met je gezin te ontdekken. Je zal zien: genoeg musea, parken en hotspots om je meerdere dagen zoet te houden. Waar wacht je nog op? Tuupetegoare naar Gent! 

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met VisitGent. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.