Logeren op locatie is altijd spannend en als dat deze zomer ook nog eens in België moet, kan het maar beter op een originele manier. Kamperen op een vlot in het water bijvoorbeeld, of in een tent in de lucht! Een luide jeejee van je koter krijg je alvast, want alles beter dan zo'n saaie hotelkamer. Met deze zeven originele overnachtingen wordt die staycation nog leuker dan een reisje in het buitenland! Allemaal dichtbij huis maar tegelijkertijd ook even weg van de wereld! Kies er eentje uit, of twee of drie... want we waarschuwen je: kiezen wordt moeilijk!

Logeren tussen de bomen

Altijd al eens willen kamperen in een gezellige houten boomhut? In de Antwerpse Kempen kan het zomaar! Pak je boeltje en op naar boomhuttenkamp Treelodge in Retie. Even helemaal weg uit die alledaagse drukte en luieren in de hangmat met een glaasje wijn, terwijl je kinderen zich amuseren tussen de bomen. En 's ochtends niet wakker worden van je wekker, maar met het geluid van fluitende volgeltjes. Ideaal! Overdag moet je niet per se weg van het domein, het verblijf bevindt zich middenin het groen! Zin om er toch eens op uit te trekken? Sportactiviteiten en natuuruitstapjes zijn er genoeg in de streek. 


Al dobberend slapen 

Eerder een stadsmens en toch wel wat nood aan toffe winkeltjes en cafékes in de buurt? Voor iedereen wie daarnaast geen last heeft van zeeziek zijn: de junoboat ligt klaar in de Stopkaai in  Gent! Een boot die eerder jarenlang steenkool vervoerde in Charloi, dient nu als übergezellig verblijfje op het water. Met acht personen kan je er logeren, verdeeld over drie slaapkamers. Een gezellig tuintje en een volledig uitgeruste keuken is ook aanwezig. Maar het blijft nog steeds op vakantie gaan, dus geen zin om te koken? Culinaire stuurhut 'on top' en de diensten van VlotGent staan tot uw dienst!


Pal in de natuur

Voor al wie de batterijkes eens moet opladen, hup naar recreatiedomein Warredal in het Belgische Limburg. Je kan er logeren in cosy cabins midden in de natuur. En heb je liever een beetje meer luxe? Dan kan je terecht in de lodge. Je huisdier is trouwens helemaal welkom en onder huisdieren mag je ook paarden rekenen. En wat dacht je van ontspannen in een hot tub op drie meter hoogte met een glaasje cava terwijl de kids zich amuseren met een spelletje lastergame of bumperball? Sinds kort kan je er ook samen met het gezin minigolven. Nog meer nood aan avontuur? ga dan naar het klimpark, dat telt vijf hoogteparcours met verschillende moeilijkheidsgraden!


Kamperen in de lucht

Dit is misschien wel de coolste die ertussen zit: pitkamperen aan de Schelde in Bornem. Het is er eentje voor al wie geen last heeft van hoogtevrees. Zo'n tent hangt op 3 meter hoogte aan een boom en is geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Daarnaast slaap je eigenlijk ook nog eens in een echt kunstwerk, want kunstenaar Dré Wapenaar ontworp deze traanvormige tenten!


Slapen in een wagon 

Tsjoeke tsjoeke tuuuuut. Tot het einde van de jaren negentig vervoerde deze trein passagiers op het Belgische net. Nu kan je er niet meer mee rijden, maar beter: je kan er in slapen! Er is plaats voor zes personen en naast de trein is er genoeg gras om te ravotten. Je kan er gratis gebruik maken van fietsen, of zelfs een tandem, om in de rondliggende boomakkers en omgeving te fietsen. 


Avontuurlijk slapen op een vlot

Kajakken op de Maas en als afsluiter slapen op een vlot (met dak)? We horen die kinderen tot hier juigen! Een spannende ervaring is het sowieso al, want je kan het vlot alleen bereiken met een kajak. Voetjes in het water en genieten van de ondergaande zon met een zakske chips en een wijtje in de hand! Wie zegt daar nee tegen? Je kan er ook met een elektrisch aangedreven fluisterboot helemaal zelf een vaartochtje maken. Die boot zegt naar waar je moet en verrijkt dat met beelden en commentaar. De vaartocht is perfect te combineren met een wandeling in het natuurgebied Kerkeweerd. Allen naar het Belgische Limburg!