Uwen hof beu gezien? Bezoek dan eens een hoogteparcours en verleg de grenzen
van je kind (en/of die van jezelf?). We hebben een aantal vette klimparcours geselecteerd
die family- en coronaproof zijn. Kies er eentje of probeer ze allemaal eens uit
en oordeel achteraf zelf welk parcours het allercoolste was. Meestal moet je wel
op voorhand reserveren of gelden er andere maatregelen, dus even de website goed checken. Funfunfun
gegarandeerd!

1. Op avontuur in de groene natuur van Boom


In INTENSE kan je verschillende klimparcours beklimmen in de groene natuur van Boom. Diegenen die houden van een échte adrenalinekick kunnen ook van de 200 m lange outdoor zipline met adembenemend uitzicht roetsjen.

Jongens en meisjes vanaf 10 jaar en minimum 1m40 beleven hier de dag van hun leven. Ook kindertjes van minimum 6 jaar kunnen hier laten zien wat voor durfals ze zijn, zolang mama of papa hen vergezelt op het parcours.

2. Een onvergetelijke uitje in Durbuy


Adventure Valley biedt indrukwekkende hoogteparcours aan tussen de bomen in het klimbos of met verschillende hindernissen, een pamperpaal, ziplines en klimuren in hun challenge park. Naar beneden gaan kan ook via de zipline of free fall.

Echte avonturiers kunnen hun hartje hier he-le-maal ophalen, aangezien je er ook kan kajakken, mountainbiken, een via ferrata beklimmen (en 25 meter afdalen met een rappel), speleologie ontdekken en nog zo veel meer! Heb je niet genoeg aan één dagje vol adrenaline? Dan kan je er overnachten op de glamping!

3. Grenzen verleggen in de groene rand rond Brugge


De Kijkuit voorziet met zijn constructie van touwen en palen een spannende en grensverleggende hoge hindernissenpiste. Voor de kleintjes (en voor de angsthaasjes) is er een laag touwenparcours. Daarnaast hebben ze nog een heel aanbod aan outdooractiviteiten. Je kan er onder andere buiten muurklimmen, van de death ride sliden, boogschieten en lasershooten. Heb je het gehad in de hoogte en heb je meer zin in wateractiviteiten? Dan kan je er stand-up paddlen, kajakken en aan kajakpolo doen. Na zo'n dag vol adrenaline zal je wel honger hebben! Ribbetjes eten met zicht op het water of in hun unieke herberg, yum, het kan er. Om af te sluiten kan je met een cocktail in de hand nagenieten in de buitenbar.

4. De aap uithangen in Ieper


Een kabelbrug met slingers, een shaking bridge, een reuzentrap, een 15 meter hoge evenwichtsbalk, ja hoor, in Sporttrack in Ieper is het er allemaal! De adrenaline door je lijf laten gieren kan er onder andere met de reuzenslinger, Apollo-13-lancering, deathride en pamperpaal. Zin in muurklimmen? In Sporttrack kan je zelfs rotsen en bomen beklimmen. Afdalen met de rappel doe je van rotsen, bruggen en gebouwen! Voor de rest kan je er nog verschillende water-, schiet- en andere recreatiesporten uitproberen!

5. Een dag vol avontuur voor klein en groot in Theux


Het avontuurpark van Forestia heeft maar liefst 11 bomenparcours! Klein (vanaf twee jaar al!) of groot, jong of oud, sportief of niet, er is hier echt voor ieder wat wils. Ook zijn er twee reusachtige tokkelbanen, waarvan eentje 120 meter lang is, en heel wat outdoorklimmuren. DIKKE PLUS: met een toegangskaartje voor het avonturenpark, krijg je ook toegang tot het dierenpark! Achteraf de buikjes vullen kan in de FOREST'BAR of aan hun foodtruck en ijsbar. Zelf eten meenemen en picknicken? Dat kan ook! 

6. Adventure Valley Landraaf, één van Europa's grootste klimparken


Zoek je het liever wat verder? Bezoek dan eens Adventure Valley in Landgraaf! 25.000m² klimplezier, bijna 1000 meter aan ziplines en verschillende klimroutes voor elk niveau, jawadde! De echte waaghalzen doen een ritje in de echte Alpine Coaster die tot 45 km/u gaat en op 10 meter hoogte zelfs een 360 graden bocht maakt. Woehoew! Een hongerke na zo'n intensieve dag? Boek er dan een adventure bbq bij!