We kunnen jammer genoeg niet het prachtige Gardameer naar België toveren, maar ook hier zijn gelukkig een heleboel prachtige meren te ontdekken. Wanneer je er vertoeft zou je zweren dat je je in het buitenland bevindt. Gezellig pootjebaden aan de oevers, varen met een boot of suppen op het water, het kan er allemaal. Ga deze zomer dus een plonske doen in het meer van Bütgenbach of de Blankaartvijver in Diksmuide.

Donkmeer

Foto: Botenverhuur

In Berlare vind je het op één na grootste meer van Vlaanderen: het Donkmeer. Je kan er roeiboten, motorboten, kano's en waterfietsen huren. Daarnaast kan je je ook wagen aan de wereld van het suppen. Ook om een visje te komen vangen, ben je welkom. Met de overzetboot bereik je aan de andere kant de Eendenkooi, een dierenpark met allerlei vogels en boerderijdieren. Uiteraard is een speeltuin ook aanwezig. 

Meer van Bütgenbach

Foto: Bütgenbach

Je hoeft vanaf nu niet meer te kiezen tussen de zee of de bergen, ga gewoon naar Luik! Aan het meer van Bütgenbach heb je naast bossen en rivieren een enorm strand van 8000 vierkante meter. Kort samengevat kan je in het meer van Bütgenbach megaveel watersporten beoefenen zoals zeilen, surfen en kanoën. En neem ook zeker je zwemgerief en zonnecrème mee, want zwemmen zullen je koters daar non-stop doen! Is het onverwacht een beetje regenachtig? Geen nood, er is ook een overdekt zwembad waar je in kan plonzen. 

Bokrijk 

Foto: Visit Limburg

In het Limburgse Hasselt kan je fietsen en wandelen door het water. Ja écht! Het is precies of je doet even dienst als de profeet Mozes. Je kan er ook vissen tussen het idyllisch bosgebied en vissoorten als snoeken, zeelten en palingen vangen. Geen zin om te hengelen? Breng dan een bezoek aan het openluchtmuseum en de speeltuinen. 

Blankaartvijver

Foto: Natuurpunt

In West-Vlaanderen vind je deze parel van een recreatiedomein terug. Uren wandelplezier en ideaal voor een gezellige picknick tussen de natuur. Op de vijver kan je een boottocht maken met een fluisterboot en wanneer het water hoog genoeg staat, dan voert die je geruisloos door het moeras zonder de talrijke vogels te storen. Liever niet op het water maar ernaast? Geniet dan van kindvriendelijke fietstochten en wandelingen langs het water. 

Paalse Plas

Foto: Toerisme Beringen

Nog eentje in Limburg. De Paalse Plas is al jaren de thuishaven van zeil- en windsurfclub Sirocco, dus zin om je eens helemaal uit te leven op het water? Go for it! En wil je tussentijds wat baden op het strand terwijl je koters zich amuseren in de gratis afgebakende zwemvijver of in de pirantenspeeltuin met supergroot avontuurlijk speelschip? Dan zit je hier aan het juiste adres. Voor een hapje en een drankje kan je terecht in het nabijgelegen Fietscafé

Meer van Bambois

Foto: Wallonië België Toerisme

En français, want deze is in Wallonië. In Namen kan je baden in het zoete water van het meer van Bambois, hengelinitiaties voor kinderen en volwassenen volgen en genieten van 12 thematuinen. In de cafetaria kan je genieten van een drankje met zicht op het meer en voor de vogelliefhebbers heb je rondomrond verschillende vogelkijkplaatsen. 

Plage De Maboge

Foto: Wallonië België Toerisme

Geen meer, maar wel een stukje rivier waar je in kan zwemmen. Zwemgerief aan in de kleedkamers en de Ourthe in! Of speel een gezelschapsspel op het grasstrandje. Picknicktafels zijn à volonté aanwezig, maar dju, niets bij? Dan redt de cafetaria je van de honger en de dorst! Ook de anti-pootjebaders die nood hebben aan meer avontuur kunnen er terecht voor een kajaktocht die daar start. 

Meer van Robertville

Foto: Wallonië België Toerisme

Als je beslist om naar het meer van Robertville in Waimes te trekken, dan kan je genieten van een openluchtzwembad en een gras- en zandstrand. Voor waterratten is dit the place to be. Je kan er het meer inspringen van een springplank en gekke toeren uithalen op een watertrampoline. Mag het iets rustiger? Huur dan een waterfiets of een roeibootje. 

Les lacs d'Eau d'Heure

Foto: Wallonië België Toerisme

Van watersportactiviteiten op het meer tot over apenbruggen klauteren in de bomen, bij het adembenemde Les Lacs d'Eau d'Heure is er voor ieder wat wils. Liever een stevige wandeling in de natuur? Ook aan het juiste adres! Je hebt er maar liefst 100 kilometer aan wandelwegen, smeer die beentjes dus maar in! Spreid je die 100 kilometer liever over enkele dagen, dan zet je gewoon je tent op de camping