Een hete zomerdag binnen de vier muren van je appartementje in het midden van 't stad: niet uit te houden, maar vaak de realiteit van zij die erin wonen. Zie hier de ultieme oplossing: het park-in-de-stad, beter gekend als het stadspark. Hieronder een overzichtje van de allermooiste hier in 't land. Ook tof om eens te passeren voor de slashparents die van op den buiten zijn! 

Het Minnewaterpark in Brugge

In het zuiden van Brugge vind je het Minnewaterpark: een meertje omringd door bomen met een aangrenzend park. Heerlijk chillen op een bankje of voor de bijgelovigen: je zou naar 't schijnt eeuwige liefde kennen als je over het Minnewaterbrugje loopt. 't Is het proberen waard!

Bron: Visit Bruges

De Japanse Tuin in Hasselt

Deze Japanse Tuin is het ultieme escapisme voor je #staycation. De naam zegt het al, dit park is dus van a tot z in een Japanse vibe. Geniet van de bloesem, het stromende water, het groene uitzicht, de koikarpers... Daarnaast worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd van theedemonstraties tot kalligrafie workshops. Het kan allemaal! Volwassenen betalen €5 inkom en kinderen kunnen gratis binnen.

Bron: Visit Hasselt

Het Rivierenhof in Antwerpen

Zie hier het grootste park van Antwerpen. Het Rivierenhof is ideaal om te wandelen, joggen, fietsen of picknicken. Kinderen kunnen er genieten van de kinderboerderij en de speeltuin. In het openluchttheater in het Rivierenhof worden in niet-corona tijden ook heel toffe concerten georganiseerd. 

Bron: Visit Antwerpen

Het Egmontpark in Brussel

De drukte van de hoofdstad ontvluchten? Dat kan in het Egmontpark! Het park was oorspronkelijk de tuin van het Egmontpaleis en werd uiteindelijk voor het publiek opengesteld. Je kan er helemaal tot rust komen in een Parijse sfeer.

Bron: Visit Brussels

De tuinen van de bloemist in Brussel

De tuinen van de bloemist waren de voormalige siertuintjes van Koning Leopold II. Ze werden later openbaar gesteld en gemoderniseerd. Een beboste rand in de vorm van een halve maan zondert het park af van de drukte van de stad.

Bron: Visit Brussels

Parc des Topiaires in Durbuy

Dit park is geen gewoon park. Het Parc des Topiaires staat vol met plantensculpturen. De figuren zijn het werk van Albert Navez en bestaan voor 95% uit struikgewas. De oudste staat er al 120 jaar! Zeker checken dus.

Bron: Ardennes-Etape

Het Nachtegalenpark in Antwerpen

Het Nachtegalenpark in Antwerpen is ideaal voor een namiddagje ontsnapping. Je kan er heerlijk wandelen tussen de hoge bomen, een ijsje eten bij de ijskar, spelen op de speeltuin (de kinderen dan) en een bezoekje brengen aan de geitjes.

Bron: Melkerij Nachtegalenpark

Fort 5 in Antwerpen

Fort 5 werd gebouwd tussen 1860 en 1864 en wordt nu erkend als parkgebied. Er is een natuurcentrum met een bijenpark, veldlabo en bioklas voor scholen. Er is ook een kleine speeltuin en de gracht kan gebruikt worden om te vissen. Samen met Hof ter Linde vormt het één groot groengebied.

Bron: Fortengordels

Park Spoor Noord in Antwerpen

Park Spoor Noord biedt de ultieme verfrissing voor een warme zomerdag. De kinderen kunnen kledderen in de fonteintjes terwijl jij onder een parasolleke van een drankje geniet. Je hebt er ook een grote speeltuin en een skatepark!

Bron: Visit Antwerp