Dat we hier bij Maison Slash helemaal into kamperen en into #staycation zijn, zal wel geen geheim meer zijn. Dus toen we de uitnodiging kregen om te gaan glampen in het pop-up Connections Basecamp in Durbuy, om het in-eigen-land-kamperen nu eens zelf te gaan uittesten, moesten we niet lang twijfelen. We stuurden slashparent Hadewig op pad met haar man, 5-jarige zoon en 3-jarige dochter. Wat zij ervan vonden, lees je hier! 

Of dat dat daar schoon was? 

Maja gij. Wat een prachtig domein. Durbuy is sowieso al een mooie omgeving, maar als een nabijgelegen campingplek nog eens in een instagrammable versie wordt gegoten, zijn we helemaal mee. Pas op, 't moet niet altijd picture-proof zijn, daar niet van. Maar 't kan ook al eens geen kwaad, toch? Van de receptie tot de wegwijzers, de boho-chic aankleding van de tenten, de aperitiefzone en zelfs de wc's. Schoon!  


Of dat dat daar parentfriendly was? 

Helemaal. Eerlijk is eerlijk, toen we op voorhand op de site zagen dat er optredens, pilates-lessen en kookworkshops gegeven werden, dachten wij dat we daar als enige met kinders tussen allemaal jonge hipsters zouden lopen. Maar niet dus! Het was daar zowaar een mooie mix aan vriendengroepjes, koppels en gezinnen. Daarnaast was het personeel heel lief naar de kinderen toe, was er een grote toffe speeltuin, stonden er pingpong-tafels, en konden kinderen er gewoon ongegeneerd rondlopen. Dat laatste doen ze sowieso natuurlijk, maar wij als ouder konden er dus ongegeneerd naast lopen.  


Of dat daar iets te doen was? 

Zeker! Zoals ik al zei, zijn er 's ochtends pilates-lessen, in de namiddag een workshop en 's avonds een optreden ("Basecamp Sessions" genaamd). Wijzelf zagen MNM-ster Ine Tiolants, maar ook Gabriel Rios, Buscemi, Milo Meskens en Bent Van Looy staan er op het programma. Dat het daar al eens de moeite is! De kinderen vonden dat optreden trouwens fantastisch, al is het maar omdat ze beseften dat ze eigenlijk al lang in hun bed moesten liggen.


Voorafgaand aan het optreden konden we voor €20 per volwassene een bbq-pakket bestellen. 'Voadre' content, want hij kreeg zowaar zijn eigen Weber gasbarbecue toegewezen om het vlees klaar te maken. Mooie branding wel, want guess what er op meneer zijn verlanglijst staat voor de volgende verjaardag? Jup, zo een kloeft van een barbecue. 


Maar activiteiten dus. Een heel belangrijke: in het pakket zit voor iedereen een dagpas voor Adventure Valley in Durbuy. Iedereen ging er wel naartoe met zijn school en herinnert zich wat vergane glorie, toch? Maar niets is minder waar, we stonden daar oog in oog met een volledig in hout opgetrokken speelparadijs voor alle leeftijden. Je hebt er zowat alles: een overvloed aan speeltuigen voor de kleinsten, een mega glijbaan met banden, een #likeme-zoektocht, een vrije val-toren, een klimparcours, mountainbike routes, etc. De moeite! 


Of dat ons kinderen daar goed geslapen hebben?

Laat ons zeggen dat onze kinderen nergens goed slapen (behalve bij de grootouders, kendet?). Maar het viel die nacht bijzonder goed mee. Het 3-jarig kind schreeuwde ons (en waarschijnlijk onze buren) maar 2 keer wakker en ze sliep tot 8 uur door. Wetende dat het al rond 5 uur 's ochtends licht is, waren wij daar heel blij mee. Op elk bed lag een dubbel dekbed (met van die goeie hotellakens - zalig), maar we hebben de kinderen voor de zekerheid toch in een fleece onesie laten slapen. Qua lawaai viel het enorm goed mee. Wij werden vlakbij de speeltuin en zo ver mogelijk van het podium gelegd, waardoor de kinderen dus perfect door het optreden hadden kunnen slapen. Er wordt ook gevraagd om na het optreden ieders rust te respecteren wanneer je terugkeert naar de tent, en dat wordt echt wel goed nageleefd.


Of dat dat daar coronaproof was? 

Bijzonder jammer dat zo'n vraag er moet tussenzitten, maar het antwoord is wel volmondig "ja". Overal op de camping staat alcoholgel, rondom de tenten en de eettafels is veel ruimte voorzien, elke tent krijgt zijn eigen douche toegewezen, en er zijn zelfs cirkels gemarkeerd in het gras om in je eigen groepje naar het optreden te kunnen kijken. Het personeel droeg er trouwens constant mondmaskers, wat in openlucht al een teken is van serieuze inzet. Ook in Adventure Valley waren trouwens alle mogelijke maatregelen getroffen. 


Of dat dat daar betaalbaar was? 

Voor een 3-daagse betaal je als volwassene 299€, voor de kinderen komt het op 150€. Wat dus maakt dat je als gezin van 4 al snel 900€ kwijt bent voor 3 dagen. Veel geld dus. Maar... Wij zijn een paar jaar geleden gaan glampen in Toscane, en betaalden er toen 1.500€ voor een week. Die tenten waren niet zo luxueus aangekleed, er zat geen rijkelijk gevulde ontbijtmand in, er waren geen optredens (behalve van de lokale campingmascotte), geen activiteiten, en al zeker geen dagpas voor een avonturenpark. Om maar te zeggen dat glampen in het algemeen niet zo goedkoop is. Je betaalt voor de gewonnen luxe. In mijn ogen zit het prijs/kwaliteit dus meer dan goed, al heeft niet iedereen zo'n budget voor een weekendje weg natuurlijk. 


Of dat dat daar de moeite is? 

Echt wel. Ik zou het direct opnieuw doen, en de kinderen ook (mijn man ook trouwens, en voor wie hem kent, weet dat dat een overwinning op zich is). Iedereen wild enthousiast dus. Moesten wij geen reis geboekt hebben (waar we dus effectief naartoe mogen gaan), wij zouden zeker overwegen om een week naar daar te trekken! 

Of ik de link nog eens wil delen? 

Zeker dat, bij deze

Of ik nog wat foto's wil tonen?

Graag, dan zijn die 583 foto's toch voor iets goed geweest.