Picknicken is de max! Want vreemd genoeg krijg je van eten op een deken sowieso een instant vakantiegevoel. Of het nu thuis in je eigen tuin, op het strand, in het bos of in het park is! En handig: terwijl jij buiten geniet, kunnen je kinders heerlijk rondrennen. Win/win!

1. Een oase van rust in het park bij Kasteel d’Ursel

Een zalige picknickplek met zicht op het kasteel. Terwijl jij rustig zit te genieten van al het lekkers, kunnen je kinderen spelen op de uitgestrekte grasvelden. Neem zeker wat extra randanimatie zoals petanque, KUBB of badminton mee. Genoeg gegeten en gedronken? Daarna kan je nog genieten van een heerlijke wandeling in het park en kom je onderweg misschien wel een eekhoorn, een roofvogel of een ree tegen.

  

2. Picknicken en spelen op het dak van het MAS

Organiseer een picknickfeestje tijdens een citytripje Antwerpen. Een zalige locatie om dat te doen midden in ’t stad is boven op het dak van het MAS! Wow! Spreid je dekentje met 360° uitzicht over de stad. Het MAS stelt zijn wandelboulevard en panorama gratis en voor niks open voor alle picknickers. Fijn om weten, een picknickdekentje kan je natuurlijk meenemen maar ook gratis ontlenen aan de balie op het gelijkvloers.

3. Onthaasten in de Sahara


Picknicken op het strand of in de duinen is altijd een leuk idee, maar trek eens naar het duinenreservaat De Westhoek tussen de Panne en de grens met Frankrijk, want je zal je ogen niet geloven. Zicht op zee, ‘wandelende’ duinen, duingraslanden boordevol orchideeën en paarden die doorheen het landschap draven: het grootste duinencomplex van ons land heeft het allemaal! Neem een paar superlekkere recepten mee en je hebt gegarandeerd een picknickfeestje om nooit meer te vergeten.
Fijn om weten! In mei liggen er in Duinengordel picknickmanden verstopt, aan jou om ze t vinden!  

4. Schuif mee aan de reuzepicknicktafel in de Plantentuin Meise


Ook dit jaar zal je in de Plantentuin Meise weer kunnen aanschuiven aan de langste en origineelste picknicktafel ooit met potten met vergeten groenten en kruiden. Heerlijk om er een familiefeestje te houden of gewoon met je gezin culinair te genieten vanuit je eigen picknickmand. Of je kan er ook eentje reserveren bij de Oranjerie. Picknicktafel volzet? Dan is er ook ruimte om te picknicken op de binnenkoer van het Pachthof aan de Tuinwinkel. Aanradertje van jewelste!

5. Picknicken met modderhanden


Niets is leuker en gezonder dan buiten zijn en spelen in de frisse lucht! Wie naar de natuurspeelplaats trekt in De Averegten krijgt lekker vuile modderhanden, kan hutten bouwen en uuuuuuuren spelen. Een hongertje? Van april tot november staan er aan de blokhut een aantal shelters met picknicktafels die je mag gebruiken om onder te picknicken. Of je kan ook gewoon je picknickdeken spreiden en je daar installeren, plezier gegarandeerd! 


Zoek je méér tips rond picknicken met kinderen? Check dan deze recepttips van Libelle Lekker met massa's inspiratie! Want Maison Slash doet het een heel jaar met het food magazine Libelle Lekker. Zij weten alles over eten. Wij weten alles over gezinnen. Match made in heaven, toch?