Waarschijnlijk zullen velen onder ons besluiten om deze zomer dicht bij huis door te brengen. En zeg nu eerlijk, dan mag het al eens wat meer, wat gekker, wat spannender, wat leuker zijn! Voor sommigen is een boerderijvakantie volledig buiten de comfort zone, maar dan is er toch ten minste één zone waar we deze zomer buiten zullen treden. Of je nu goesting hebt om de kinderen bij de konijnen te zetten en zelf te genieten van een glaasje homemade champagne of juist helemaal wil meegaan met een ontspannende ezelwandeling, het zit er allemaal tussen!

Ferme du chant d'oiseaux: traktorskiën

Dit pareltje bevindt zich op een prachtig kasteeldomein nabij Namen. Word wakker in een glamping waardige tipi tent omgeven door stallen en uitgestrekte weides met verschillende dieren: van een prachtige pauw tot de boerderijhond, Zola. Kinderen kunnen er traktoskiën, ziplinen, dieren knuffelen en paardrijden. En dit alles terwijl jij geniet van een heerlijke Ardeense apero: een huisgemaakte champagne! 

Erfgoed Bossem: slapen in een sterrenkubus

Voor deze hidden gem moet je bij de buren zijn! In het Oosten van Nederland dicht bij de Duitse grens ligt deze kind- en parentfriendly boerderij waar je tussen de dieren kunt vertoeven, op natuurexcursie of weidevogelsafari kunt gaan. Toch niet helemaal fan van dat kampeergedoe? Ga dan voor een gezellige lodgetent of een nog gezelligere sterrenkubus. Je hoeft er trouwens niet eens te koken! Er wordt voor je gekookt met lokaal vlees en lokale groenten. 't Is gewoon nog een kwestie van aan tafel aanschuiven!

Ferme Neelke: wandelen met ezels

Deze boerderij is voor zij die op zoek zijn naar iets intiemers en super corona proof dus. Het koppel Neel en Elke begon met een aantal schaapjes en kippen en zit nu al met een kleine boerderij. Er zijn maar twee verblijfplekken, dus je moet er snel bij zijn! Ga je voor de gezellige vakantiewoning of de knusse pipowagen? Wat we wel weten, is dat je er volledig tot rust zal komen op een unieke ezelwandeling!

Minicamping de Bokkesprong: een strogevecht houden

Op deze camping over de Nederlandse grens kan je kiezen tussen een volledig ingerichte tipi tent in een tipi dorpje of een slaaptonnetje à la wijnvat in een sfeervolle boomgaard. Je kan er konijntjes knuffelen, paarden poetsen, het vee voederen en zelfs een straf strogevecht houden!