Hot town, summer in the city! Wij houden ervan: die zwoele dagen in de stad waarbij je je loom voortbeweegt, en verkoeling zoekt in een schaduwrijk park. De kinderen kunnen losgaan en jullie likken aan een ijsje. Iedereen is content, buiten die occassionele steen in een sandaal en de zonnecrème die uitgelopen is in je rugzak. Heerlijk, dat urban vakantiegevoel. Wij kregen recent al een voorsmaakje, want Maison Slash ging dat parkhangen al eens uittesten in Mechelen. Deze stad aan De Dijle combineert super veel groene speelplekken met een ruim aanbod aan take-away food, zodat je je niet te pleuris moet sleuren aan een eigen picknick, maar gewoon lekker kan genieten van het dolce far niente in eigen land.

Park is life

Los van het feit dat Mechelen super goed te bereiken is, halverwege tussen Antwerpen en Brussel, hebben de Maneblussers (geschiedenis mannekes!), met wel meer dan twintig kleine en grote parken veel natuurlijke troeven in handen. Van een grote groene long, zoals het Vrijbroekpark, tot kleine stadstuinen en buurtparkjes die kinderen prikkelen om te bewegen, of waar je gewoon even kan uitblazen onder een boom. Denk maar aan de Rik Wouterstuin, de tuin van Oh! en het Schorsmolenparkje. In Mechelen kan je op die manier je gezin meerdere dagen zoet houden met het ontdekken van al die groene pareltjes. Deze zomer kan je trouwens genieten van een 2+1 nacht gratis tarief in Mechelen! De deelnemende hotels vind je hier, en boeken kan je rechtstreeks, via Logeren in Vlaanderen Vakantieland of Weekenddesk. Daarbovenop krijg je nog een heleboel gratis vouchersHet zijn dus heus niet alleen de kinderen die aan hun trekken komen tijdens een tripje naar Mechelen. Vele van deze groene plekken in Mechelen zijn omgeven door prachtige historische gebouwen, zodat je als kinderentertainer je ook aan iets anders kan vergapen dan klimmuren en glijbanen, zoals bijvoorbeeld in de binnentuin van Museum hof van Busleyden aan het Stedelijk Museum of het parkje bij de befaamde Sint-Romboutstoren, die je samen kan beklimmen. Echt, wat een uitzicht!
Tuin van Oh!

Speeltuin in de Kruidtuin

Tivolipark uitgetest

Slashparent Elke ging met haar twee zoontjes en man nog een ander Mechels park verkennen. Samen trokken ze naar het Tivolipark ten Noorden van Mechelen. Een bezoekje dat al een hele tijd op haar verlanglijstje van things to do stond!  Deze 11 ha grote recreatieplek combineert eigenlijk alles wat je van een park kan verlangen. Ten eerste heb je er enorm veel schaduw en bewegingsruimte. Dat heerlijk gevoel van vrijheid blijheid kan je hier dus vinden, maar er is ook een kinderboerderij, moestuin en speelelementen voor verschillende leeftijden. Oh ja, en dan heb je ook nog een groot historisch kasteel met een vijver en bruggetjes waar je prachtige familieportretten en selfies galore kan maken. 

 

 

Pickenickenickenick of take away?

Als je met kinderen op gang bent, heb je standaard meestal een pak koeken of een stuk fruit op zak om het eerste gezaag op te vangen. Echter, op een bepaald moment volstaat ook dat niet meer om de buikjes te vullen. Weet dan dat Mechelen veel eetzaakjes kent waar je allerlei lekkers kan afhalen.  Wie wilt, kan die buit vervolgens in één van de vele parkjes verorberen. Van bagels tot burgers, soep, slaatjes, poké bowls, enzo meer! You get the picture: je gaat niet hongerig naar huis. Via deze link kan je alle take-away opties in Mechelen ontdekken. En via deze link ontdek je alle eetzaken die ook speciallekes voor kinderen doen.  Zeker ook de moeite om langs te lopen, is de overdekte Vleeshalle in het centrum van Mechelen. Via een handige app kan elk gezinslid bestellen waar hij zin heeft. De ene liever pizza, de andere liever tapas? No problemo!  De kinderen omkopen met een lekker ijsje is hier trouwens ook een optie. Je kan al dit lekkers ter plaatse opeten, maar de Kruidtuin is ook maar een paar straatjes verderop zodat je er ook een heerlijke picknick van kan maken. Zalig! 


Een lekker ijsje afhalen bij de Vleeshalle!

Mechelen: meerdere dagen chillaxen!

Met zoveel parken, historische prikkels en culinaire hotspots in handen ga je  in Mechelen dus een ontspannende tijd tegemoet. Je kan er een daguitstapje van maken, maar voor een citytrip in eigen land is Mechelen dus ook een perfecte bestemming. En met de actie van 2+1 overnachting gratis hoef je er dus ook je broek niet aan te scheuren.  Dat gebeurt alleen maar als je als ouder tegen beter weten in ook op de speeltuin kruipt. Veel plezier!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Visit Mechelen. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.