Ma jawel dat is tof, zo VerlofInDenHof! 2020 is dan maybe niet het jaar waarin jij en je gezin een geografische grens zullen oversteken, je eigen spreekwoordelijke hof is ook super mooi. Zoek deze zomer de schoonheid dichtbij: in je eigen tuin/terras of in een voor jou nog onontdekte Belgische streek. Volg al onze acties onder #VerlofInDenHof en blijf zo een gelukkige slashparent. 

Het is voor de reizigers onder ons een beetje springen van veiligheidsraad naar veiligheidsraad om te weten hoe de zomer ervoor staat. Stiekem ziet het er allemaal wat rooskleuriger uit, maar ondertussen heeft zowat iedereen in het snotje dat verre vakanties er niet in zitten. (Nog afwachten of we de buurlanden kunnen bezoeken, of misschien delen van Europa..maybe maybe?!) Alleszins, onze travel addict-afdeling ligt al veel te lang stil, dus hoog tijd om deze weer leven in te blazen! Onder de vlag #VerlofInDenHof verzamelen we vanaf nu de allerleukste dichtbij tips om te doen/zien/gaan met kinderen. 

De grote vakantie is niet alleen reizen

Waar we met ons gezin naartoe kunnen om even te ontspannen of gewoon.eens.uit.uw.kot.te.zijn. dat is één ding. Een andere giga uitdaging is om van een lockdown met kinderen die niet naar school gaan over te stappen naar een 9 weken kindervakantie-regime! (Want wat de fok, jij hebt waarschijnlijk maar twee of o gelukzak drie zomerweken tot je beschikking - als je deze de laatste maanden al niet hebt opgegeven aan de preschooling-weken!) Als ouders staan we al weken in een gigantische spreidstand tussen kinderen en werk. De spieren geraken officieel uitgeput en verrekt, daar is geen flexium zalf tegen opgewassen. 

Dus ook daarmee gaan we aan de slag (vanaf wanneer er meer duidelijkheid is). Mogen kinderen op kamp? Ja! Dan zorgen wij voor de leukste selectie. Mogen kinderen naar de grootouders? Hopelijk! Dan geven wij hen inspiratie. Mogen we helemaal niks? Dan geven we je sowieso extra 'hou-hen-5-minuten-bezig-therapie' en staan we je mentaal bij tijdens deze coronamarathon die jij al even in een sprintje aflegt. 

't Is hier plezant in onze Maison!

We waren al tof, maar sinds de corona-crisis is Maison Slash alleen maar nòg meer maatschappelijk relevant geworden. In onze Maison vind je als ouder steun en herkenning bij elkaar, en kunnen we al eens lachen met onze miserie. Wees de slimste parent van den hoop en maak nu ook een profiel aan. Zo kan je de leukste artikels en tips bijhouden in je persoonlijk dashboard, kun je meedoen aan wedstrijden of kan je aan onze hyper handige free downloads.