De zomervakantie is gedaan en de scholen zijn terug opeuun! Hoewel wij echte zonneliefhebbers zijn, neigen we toch eerder naar een dikke jippiekajee! In het weekend, de herfstvakantie en op woensdagnamiddag kunnen we ook nog met de kinderen genieten van die indian summer. Laat die tips voor lokale uitstapjes of weekendjes met de kinderen dus maar komen! En liefst bestemmingen waar zowel de aapjes uit ons circus iets aan hebben, alsook hun professionele dierentemmers. Wij dus. Wil je dat vakantiegevoel dus nog wat vasthouden? Huppel of slenter je graag door een historisch kader? Willen jullie al eens een kindvriendelijk museumpje meepikken? Een terrasje doen aan het water in de stad? Dan hebben wij dé plek voor jullie: Mechelen!
Deze stad aan de Dijle bulkt niet alleen van de parken, maar ook van de toffe gezinswandelingen en kindvriendelijke horeca. Plus, Mechelen is vlot bereikbaar vanuit het hele land. Een verlengd weekendje met de hele familie behoort ook tot de opties, want momenteel geniet je er van 1+1 overnachtingen gratis. De deelnemende hotels vind je hier en
boeken kan je rechtstreeks via Logeren in
Vlaanderen Vakantieland of Weekenddesk.
Daarbovenop krijg je nog een heleboel gratis vouchers. Met de volgende avontuurlijke familieroutes kan je meerdere
dagen op ontdekking gaan!

Mechelen stuurt je stappen!

Opengelegde Vliet (oud kanaaltje) in de Muntstraat.

Met die leuze voert Mechelen je gezin langs het roemrijke verleden van de stad aan de hand van twee interactieve familiewandelingen.  Op de routes staan er hier en daar ook enkele spelprikkels om je op uit te leven. Waterratten in huis? Dan is de route “Met Natte Voeten” jullie ding! Bier, meubels, zout? Het is allemaal langs de Dijle gepasseerd doorheen de geschiedenis en dat zie je nog overal! Aan de hand van een handig plannetje en een leuk zoekboekje (gratis downloaden kan) ontdekken jullie samen alles over het dagelijks leven uit "den ouden tijd". Zo hield men bijvoorbeeld aan de oevers van de Dijle begin 20ste eeuw wedstrijdjes “oem ’t schoenste kaffedrinken”. Fancy koffie slurpen dus. Hadden wij sowieso gewonnen! 

Sint-Romboutstoren tijdens  "Van Arend tot Zwaluw"

Is jouw gezin meer een bonte beestenbende? Dan is de gezinswandeling “Van Arend tot Zwaluw” op jullie lijf geschreven. Het concept is het hetzelfde als hierboven. Alleen ontdek je bij deze wandeling meer de hoogtepunten van de historische binnenstad. Aan de hand van weetjes over slechtvalken, spreeuwen en zelfs papegaaien zullen je kinderen doorheen Mechelen fladderen. Wil je je ook zo vrij als een vogel voelen, dan kan een bezoekje aan de skywalk bovenop de Sint-Romboutstoren niet ontbreken (reserveren verplicht!).

Mechelen: meerdere dagen op ontdekking!

We hadden het gezegd, hé. In Mechelen kunnen jullie je meerdere dagen zoet houden. En het is nog niet gedaan. Wat dacht je immers van een kinderkunstroute voor de creatieve kiddo’s? Houden je kinderen meer van technologie en wetenschap, dan kunnen we de Augmented Reality game van Resourcecity aanraden! Dankzij een gratis app kan je doorheen de stad chemische elementen vangen, net zoals bij Pokémon Go. Ook op de website van Rivierenland vind je allerlei avontuurlijke wandel-en fietsroutes in en rond Mechelen, voor groot en klein. Tot slot heb je nog het bijzonder concept van de dorpeltrekking. Dat moedigt gezinnen aan om eens alles los te laten, en je te laten verrassen door whatever op je pad komt. Oh ja, en zoals in de meeste Vlaamse steden, vergeet je mondmasker niet voor iedereen van het gezin die ouder is dan 12 jaar. Hier vind je alle info voor Mechelen.

Jullie horen het: vervelen ga je je in Mechelen niet doen! De diversiteit van het aanbod aan wandelingen, musea en zoektochten is zo divers dat je gezin meer dan één dag zich er kan amuseren. Keer dus zeker meermaals terug, of geniet van de 1+1 overnachtingen en maak er een mini-vakantie van. Veel plezier! 

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Visit Mechelen. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.