We hunkeren allemaal naar een zorgeloze zomer en verre reizen maar wie heeft Afrika nodig als je op safari kan in Wallonië? Of wie wilt er nog naar Zweden als je ook in Dardennen rendieren en bevers kan spotten? Wanneer je houdt van het avontuurlijke buitenleven ben je bij onze zuiderburen aan het juiste adres! Rust, natuur, beestige activiteiten en lekker eten! Allowkes, dat is pas vakantie. We raden jou dus ten stelligste aan om deze zomer nog eens naar Wallonië te trekken met je gezin!

Op zoek naar een beestige uitstap in eigen land waar je niet té ver voor moet rijden? Stop met zoeken want bij onze lieve zuiderburen zijn er massa's leuke en verrassende plekken waar je kind het beest kan uithangen. Wallonie? Jahaa, Wallowel, jong!

1. Leren vissen met de ganse familie?

Wie Wallonië denkt, denkt aan riviertjes, toch? Bij Rivéo kan je alles maar dan ook alles doen wat met rivieren te maken heeft. Je kan er enerzijds een interactief aquarium bezoeken met riviervissen wat heel erg leuk is voor de allerkleinsten. Anderzijds kan je bij Rivéo leren vissen met de ganse familie! Hiervoor schakelen ze experts in om van je kinderen echte vissertjes te maken. Maar je kan ook eropuit trekken met een gids om beverdammen te ontdekken. Wie heeft er bij jou thuis het eerst beet?

Copyright beeld Rivéo

2. Een gezinsuitstapje op een ezel is zo dom nog niet


Wie graag eens een uurtje echt op het gemakje wandelt terwijl de kinderen zich vermaken, moet deze beestige familie-uitstap zeker eens overwegen. Bij Escap'ânes kan je gaan wandelen met een ezel en dat staat synoniem voor tijd nemen en 100% genieten van een geweldig familiemoment! Je kan kiezen voor een wandeling van een hele of een halve dag maar nog cooler is om voor een uitstap te gaan van 2 of 3 dagen mét overnachting in een tent of in een gîte met table d'hôte. Je kampeeruitrusting wordt dan zelfs gedragen door ezels! En wat leuk is, de kinderen mogen op de ezels zitten en ze mee verzorgen! Bye bye dure paardrijlessen, ezelrijden is de nieuwe hype in Wallonië!

Copyright beeld: Unsplash

3. Rijd op een huifkar tussen de bizons


Nog een wilde tip waar je ons dankbaar voor gaat zijn is deze! Wie er altijd al eens van droomde om oog in oog te staan met een bizon moet zeker eens naar de Bizonboerderij in Recogne. Om te proeven van het leven van de Far West in eigen land hoef je helemaal niet zo ver te rijden, want je kan tijdens een huifkartocht door de bizonprairie rijden en kennismaken met een echte bizon! Een levende biologieles, hoe cool is dat?

Copyright beeld : Bizonboerderij Recogne

4. Rendieren spotten in het Wildlifepark van Bouillon


Een supertip voor wie houdt van dierentuinen maar eens iets anders dan anders wil doen! Het wildlifepark van Bouillon is een must-visit voor beestige gezinnen die de Ardense fauna willen leren kennen zoals herten en everzwijnen. Maar evengoed kan je op safari met dieren van andere landen en continenten. Denk aan jakken, waterbuffels, primaten, lynxen, wallaby's, neusbeertjes en antilopen! Je ontdekt er 90 (!) verschillende diersoorten langs een wandelroute van 2km. Zotjes? Nee, 't is echt waar! En om af te sluiten kan je na dit spannende parcours het overheerlijke restaurant bezoeken terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin aan de rand van het park. Een echte aanrader trouwens die speeltuin!

Copyright beeld: WBT / Denis Closon

5. Op safari in Monde Sauvage

Heb je er altijd al eens van gedroomd om een echte Afrikaanse safari te doen maar geen zin om zover te vliegen? Dan is dit park echt iets voor jouw gezin! In  Monde Sauvage maak je een echte safari met een treintje of gewoon met je eigen wagen en dat op nog geen 25 km van Luik. Maar je kan ook een wandelsafari doen en terwijl meer dan 282 soorten en 1350 (!) dieren uit de hele wereld spotten. Voor de echte liefhebbers zijn er ook shows met papegaaien, zeeleeuwen en roofvogels. Nog een magisch moment: geniet van een kameeltocht en een lunch met de giraffen (alleen op reservering).

Copyright: Monde Sauvage

Dik de moeite dus om eens tot bij onze zuiderburen te rijden met die aapjes van jou!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Visit Wallonia. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.