Één, twee, drie,
vier, vijf, zes, zeeeeeeeeeven, Zo gaat het goed, zo gaat het beter, alweer een
kilometer! Moeite om je kinderen vooruit te krijgen tijdens het wandelen? Met
onze wandeltips stappen ze zonder te weten vanzelf nog een kilometer. Of 4.

De mooiste natuurwandeling van Vlaanderen

ArgcHHnUDkCRx8HXHHbfMojUwmtPpeIe0GwuVj1X.jpeg

In de Voerstreek moet je geen kind zijn om te ravotten. Je maakt er samen de allermooiste natuurwandeling voor kinderen met een old school wandelkaartje in de kinderhand. De wandeling is zo’n 4km lang en vertrekt aan het Bezoekerscentrum. Dan passeer je langs holle wegen, weilanden, kronkelende riviertjes…en last but not least, onderweg kom je de speelboomgaard tegen waar je zelf fruit kan plukken (als er fruit in de bomen hangt tenminste!). Vlak daarna bewonder je de Steenboskapel opgetrokken uit Romeinse stenen en vind je er ook het Speelbos als je goed zoekt. Dit is echt een leuke wandeling met wat extra’s om de wandelgoesting bij je kinderen hoog te houden!
Een wandelkaartje vind je op de blog van Lobke of kan je gaan vragen in het Bezoekerscentrum Voeren.

Op familiewandeling in het Klankenbos

BykY2xWrMll4IQC3fQOnnNBSoyjrJDOWqHcJb1VR.jpegHet Klankenbos in Neerpelt zit vol verrassingen. Wat dacht je van een reusachtige trompet, een schuddend berkenbos of pratende planten? Een gids neemt kinderen vanaf 3 jaar en hun (groot)ouders mee op een spannend klankavontuur. Het enige wat je op voorhand moet doen is de gids reserveren. Of…je kan gewoon ook vrij gaan wandelen in het Klankenbos en een bijzondere (klank)kunstervaring in openlucht beleven. Een folder met een plattegrond van Klankenbos en informatie over de klankinstallaties is beschikbaar in het Klankenbos infopunt Radio Forest of download de Klankenbos app.

’t Plezante potenpad in domein Kiewit

lSSQRAGwdZmy5RSzyTyR8Na380x9gpzYwkLFW43r.jpeg
Op zoek naar de volle 2 km kind- en buggyvriendelijk wandelplezier? Op een leerrijke, maar speelse manier maak je op ’t plezantste potenpad van het land kennis met de natuur en de dieren die erin leven. Via een nieuwe bewegwijzerde route kan jong geweld de tofste plekjes van Domein Kiewit ontdekken. Wandelen is gezond, maar kleine wandelaars willen ook gewoon ontdekken en ravotten. Zo kunnen ze zich een eekhoorn wanen in de klimbomen, mogen ze zich in een heuse springbak meten met de springkracht van vlooien, kikkers of herten, of ze kunnen nagaan of een boom ook als telefoon gebruikt kan worden. En er is ook een klauterconstructie, een boomstammenpad in het water en een kamergroot nest van gevlochten wilgentakken dat parmantig pronkt op het eilandje in de vijver. Heerlijk toch? Vertrek aan het grondplan aan de parking en volg de oranje pootjes.
www.domeinkiewit.be


Doe de striproute

q4a8D5p33OOrziwwmB1rl7uksOQKXrzqoyIWJPE4.jpegStripfanaten in huis? Dan is de stripwandeling dé manier om je kinderen buiten te krijgen. Kuifje, Asterix en Obelisk, Lucky Luke…de stadsroute in Brussel brengt je langs tientallen stripmuren. Een leuke manier om door Brussel te wandelen en onze hoofdstad eens anders te bekijken. Honger of dorst gekregen? Loop dan eens langs ’t Chicago Café aan de Vlaamsesteenweg, een #parentfriendly adresje waar kinderen (én ouders) koning zijn.

Draakje Fosfor voor kleine speurneuzen

MFbTY0NMgZxtaCbPU0jFyJWAkHM0ZnQHP3uhlKtR.jpeg
Op zoek naar een zoethouder voor je mini-draakjes als je in Gent bent? Dan is ‘Draakje Fosfor’ een vurig plezante wandeling. Wandel door Gent, speel dit spel en ondertussen ontdek je met het hele gezin de cultuurparels van Gent. Draakje Fosfor kan je downloaden via het spelplatform OJOO. Enkel wanneer je in Gent bent, kan je de wandelingen en speurtochten van Visit Gent bovenaan in de lijst zien staan van beschikbare wandelingen. Zoek, snuister en vind! Een citytrip in Gent was nog nooit zo plezant!