Bij een weekendje weg denken we in de herfst/winter vaak maar aan één bestemming: de Ardennen. Maar wat als je het eens origineler aanpakt? Trek eens naar het noorden van Nederland voor een weekendje Waddeneilanden! Slashparent Ingrid bezocht samen met haar gezin het eiland Terschelling en kwam met gezonde roze wangetjes hélemaal opgeladen terug. 

Geen hond die in Vlaanderen bij een weekendje weg denkt aan de Waddeneilanden. Nochthans zijn ze de moeite waard! Op enkele uurtjes van hier en je voelt je helemaal ontkoppeld en ver genoeg weg van huis. Er zijn vijf eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Slashparent Ingrid trok samen met haar gezin richting Terschelling om heerlijk uit te waaien en op te laden.

INGRID

We zochten eens een originele bestemming tijdens de afgelopen herfstvakantie. Aangezien de Waddeneilanden al eventjes hoog op mijn bucketlist staan, was de keuze snel gemaakt. Wij gingen naar Terschelling. De prachtige uitgestrekte natuur en de stilte hebben ons er echt overdonderd.

weekendje waddeneilandenOnderweg zijn is, meteen ontkoppelen

Voor een weekendje Waddeneilanden heb je toch minstens 3 dagen nodig. We hadden de reistijd een klein beetje onderschat. 3 uur auto en dan nog eens 2 uur boot (er bestaat ook snelservice van 45 min), reken zelf maar uit. Maar deel 2 met de boot is dan ook een écht avontuur voor de kinderen. We lieten onze auto staan op het vasteland en verplaatsten ons op Terschelling enkel met de fiets. Iedereen fietst daar trouwens. Van helmen en fluohesjes hadden ze daar nog niet gehoord. Zo gewoon aanwezig zijn fietsers er! Heer-lijk!

Eén groot fietsparadijs!

En dat we gefietst hebben dat het een lieve lust was! Je kijkt op dit eiland je ogen uit je lijf. Echt, het landschap en de rust hebben ons helemaal overdonderd. Wat een natuurpracht! weekendje waddeneilandenweekendje waddeneilandenweekendje waddeneilandenEen stop bij het wrakkenmuseum was niet over te slaan met kinderen. In de achtertuin hebben ze er namelijk een heerlijk (en origineel!) speelparadijs gebouwd met gevonden spullen uit de zee. Onze kinderen hadden er met gemak nog enkele uren kunnen ravotten. (Wat zeg ik? Hadden we ze niet meegesleurd, dan hingen ze nu nog in hun piratenboot) Wij aten er een heerlijk broodje kroket. weekendje waddeneilanden En een bezoekje aan het bunkermuseum was ook een absolute topper. Toch zeker voor de zoon die een extreme interesse heeft in geschiedenis. Het totale complex van 7 hectare bestaat uit meer dan 100 bunkers, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 200 Duitse soldaten woonden en werkten.

IMG_8832Ecosafari is een must. punt.

Fietstochten met kinderen zijn eindig. Helaas pindakaas. Of toch niet? Want anders hadden we nooit Maarten ontmoet die ecosafari's organiseert op het eiland. Met elektrische wagentjes rijdt hij je naar de mooiste hoekjes van het eiland. Dit doet hij via ruiterpaden die anders ontoegankelijk zijn voor stappers, fietsers of auto's. weekendje waddeneilanden Aanwezig in de autootjes: zeer goed werkende verrekijkers, heerlijk warme dekentjes en een top-chauffeur (Maarten dus) die de leukste verhalen deelt over Terschelling. Wist je bijvoorbeeld dat Terschelling hét eiland was van de cranberries? Jawel, de bessen. Ooit uit een Canadees scheepswrak aangespoeld op het eiland, en intussen een inheemse specialiteit geworden! weekendje waddeneilanden We deden een prachtige tour van 2 uur waarin we op zoek gingen naar de uitzonderlijke dieren van het eiland. Ook al hadden we die dag wat pech en hebben we enkel een buizerd en een reiger gespot, dit was zo'n geweldige ervaring! Hartjes voor Maarten die alles zo leuk vertelde op maat van kinderen! Aanrader!

IMG_4618Culinaire hoogtepuntjes

Wie zegt dat de Nederlanders niks van eten weten, is niet met ons op weekend getrokken. Want oh boy, hoe goed hebben wij gegeten tijdens onze 3 dagen durende trip?! Zowel onze eerste avond in restaurant de Heksenketel, als de tweede avond in pizzeria Isola Bella waren zo hard geslaagd én ongelooflijk parentfriendly! IMG_8545 Wij verbleven trouwens in Hotel Boschrijck waar we -alweer- culinair verwend zijn geweest. Het ontbijt was geniaal. Met koffie- en pannenkoeken en zoetigheden die je je kind met plezier gunt tijdens een weekendje weg. Maar anderzijds een geweldige ervaring voor mezelf met de aanwezige granola, bio yoghurt, smoothies en het allerlekkerste brood ooit! Naast al dit geweldigs was er maar één eigenaardigheidje. Superveel mensen op Terschelling dragen klompen. Die echte. Die houten. Keiraar. Maar perfect om je even héél ver weg te voelen...:-) weekendje waddeneilanden