Hoe krijg je een bijna achtjarige übergemotiveerd voor een stadswandeling? Praktisch niet. Zeker niet als je dan nog eens een jongen hebt die winkelen ziet als de ondergang van de mensheid. Dus flanste slashparent Vanessa van Nooitgedachtland een wandeling in elkaar waarvan ze wist dat zoonlief deze de rest van zijn leven zou herinneren. En zo de geboorte van haar Willy Wonka in Brugge - wandeling.

VANESSA

Voorbereiding op de wandeling

Uiteraard moet je eerst de film zien! Anders heeft de wandeling niet het gewenste effect. Het boek lezen van Roald Dahl mag natuurlijk ook! Een beetje cultuur kan immers geen kwaad.

De dag zelf

Vertel aan je kroost dat jullie naar Brugge gaan en dit om Willy Wonka te gaan helpen. Lees ook het bijhorende verhaal - zie bijlage - voor. Geef daarna je miniversie(s) een papieren zak, enkele doorschijnende kleine zakjes - dit om de hoeveelheid aan te kopen snoep te beperken want geloof me, doe je dat niet zal je veeeeeeeeeeeeeeeel snoep moeten kopen.  Geef ze ook een leuke omslag waarin de adressen - zie nogmaals bijlage - zitten die je zal moeten bezoeken.

Ter plaatse

Starten doe je aan het station van Brugge. Je typt het eerste adres in Google Maps in en drukt op route. Daarna overhandig je de gsm aan je patat en die zoekt aan de hand van de gsm de route. Eens aangekomen aan de winkel, verzamel je het benodigde materiaal en hop, op dezelfde manier naar het tweede, derde ... adres.

En sweet, oh sweet! Op het einde van de dag heb je een zakje vol lekkere schatten. Bon appétit, zou Julia Child zeggen!

NEED TO KNOW

  1. Print het verhaal en de kaartjes met adressen op voorhand af.
  2. Je kan deze wandeling ook doen in het kader van Sinterklaas of Kerstmis. Dan verzamel je alleen snoep binnen dit thema. Trouwens ook een leuk alternatief voor tieners die niet meer geloven in de goedheilige man.
  3. Hongertje gekregen? Je kan terecht in het spaghettirestaurant Bavet. Wij gaan hier al jaar en dag en de spaghetti is hier keer op keer lekker - en betaalbaar in een stad als Brugge. Ook het interieur is hier aangenaam. En kinderen zijn verzot op het bavetconcept. Eerder fan van pizza? Dan vind je zeker je goesting bij Otomat (juist rechtover Bavet). Geloof me, hier honger lijden is onmogelijk!

YCevSJByZ1DfrZopre7PPOOy6OnCo3YVXiae3AOs.jpegboZYFB4Vb2ERsFI1clChP7IX2LblGvZehA8Sh5KM.jpeg0nJ5xYXxRK6RkHTfWCpQ7ylxaMb67C20ydgpRyHd.jpegZ7EcjAzifXLTABlhNQU7f7cXjcYbVyHSsLI9yIKi.jpeg8T7DJzaWmHpUXPhctp1bBbt2HDfgL2p9ObLLaMXX.jpegOXLSwhBQ598yDOsezLpevWbGG78Q3Ct979ZqORJj.jpegPeSPLNVhwAGLaH7qAeSb3QwYSeT1XfMqfoa2JytT.jpegWJXGTdakhsIANzv0VwNO1GHmQ1hLuu4HwECMwgt4.jpeg