Als slashparents zijn wij altijd op zoek naar leuke plekken waar zowel ouders als kinderen zich kunnen vermaken. We zijn daarom helemaal gewonnen voor de laatste hype: de winter pop up-bar. Knetterende vuurtjes, gezellige lampjes en een heerlijke sfeer. Ons moet je het geen twee keer vragen! Ziehier onze winterse selectie.

Winterwonderkasteel in Gent

winterwonderkasteel
fotocredits Patrick Henry

Wil je echt eens iets cools doen tijdens de kerstvakantie? Trek dan eens een dagje naar het Gentse Gravenkasteel dat speciaal voor de gelegenheid is omgevormd tot een winterwonderkasteel. Tussen de donkere wenteltrappen van de dikke kasteelmuren ontdek je de magie in de meest duistere tijd van het jaar. Extra leuk vinden wij het Verhalenfestival tussen Kerst en Nieuwjaar waar er elke namiddag verhalen worden verteld en het Spekkenfestival, een gezellig theaterfestival voor kinderen. Familiale gezelligheid alom tijdens deze donkere dagen, nietwaar?

Aspen Bocadero in Antwerpen

winterbar bocaderoDat wij fan zijn van disco, is afgelopen maand al meermaals gebleken. Winterbar Aspen Bocadero heeft ons dus met hun “kids disco on ice” helemaal mee. En stiekem vooral omdat volwassenen dan òòk welkom zijn op de piste. wiiiiiiiiiiiii. Deze winterbar is -zoals de naam het zegt helemaal in thema ‘Aspen’ en bevindt zich in de verwarmde hal van de Waagnatie.  www.aspenbocadero.be, open t.e.m. 21/01/17.

Bar Eliza in Brussel

bar-eliza winterbarNa lang gezeur van de fans gaat Bar Eliza toch overstag voor een wintereditie. Al moet je bij de pinken blijven, want Bar Eliza goes Chalet Liza zal voorbij zijn voor je het weet. Van 6 tot 7 januari kan je in het Brusselse Elizapark terecht voor heerlijk winterse kitsch. Wat dacht je een driekoningenzangwedstrijd voor kinderen of ‘DJ Meeuw vs Quiet Stars met familievriendelijk kerstrepertoire’… whatever that means. Wij willen gaan! Meer info op de facebook van Bar Eliza. 

Café Jardin in Leuven

cafe jardin winterbarBen je van Leuven of omstreken? Omcirkel dan 30 december groot in je agenda. Want dan opent Café Jardin de tuin en zolder open voor winterse sfeer en gezelligheid. Kindertheater, warme winterse gerechten, hete vuurkorven en live muziek… Meer redenen hebben wij niet nodig om onszelf uit de sofa te hijsen. http://www.cafe-jardin.be

 Hands on Gaston in Gent

hands on winterbar
Er valt altijd iets te beleven in het Design Museum van Gent. (Ook supercool met kinderen!) Met de nieuwe rooftopbar Hands on Gaston heb je nòg een extra reden voor een bezoek. De bar is een serre middenin de mooiste binnentuin van de Gent: de groene binnenplaats van het museum.  De serre wordt verwarmd met houtkacheltjes en dekentjes. Dan rest ons nog te hopen op een heldere sterrenhemel… Meer info op desginmuseumgent.be