Er zijn zo van die festivals waar wij als slashparents met verliefde ogen en kwijlende blikken naar zitten kijken. WonderWeekend is er zo ééntje. Half augustus kan je tijdens WonderWeekend met het hele gezin opnieuw een nacht doorbrengen in de Plantentuin in Meise. (In een kartonnen tent, jawel!) In de rubriek ‘Wonderlijk Getest’ proberen we alvast enkele van de activiteiten uit.  Vincent is één van de vier slashparents die ‘WonderWeekend’ organiseert. WonderWeekend is een gezinsfestival waar de activiteiten voor ouders en kinderen voor één keer niet gescheiden worden. Yes! Je beleeft er vooral alles samen! Spek naar de bek van Maison Slash. In ‘Wonderlijk Getest’ probeert Vincent samen met zijn kinderen al een aantal activiteiten uit. Hier zijn verslag van de tweede activiteit: slapen in een zelf beschilderde kartonnen tent. DSC_0082 VINCENT “En wat als het regent?”. Dat moet zo ongeveer de meest gestelde vraag zijn die we de afgelopen maanden, in aanloop van WonderWeekend, beantwoord hebben. Op WonderWeekend slaap je namelijk met de hele familie in een kartonnen tent. En karton… kan nogal nat worden als het regent… Maar om meteen maar het verlossende antwoord te geven: onze tenten kunnen 3 dagen en 3 nachten lang in een constante regenbui vertoeven en nóg waterdicht blijven. Dat hebben we vorig jaar al Wonderlijk Getest, dus dit jaar: tijd voor iets nieuws! Wij dachten: als onze ‘Kamping van Karton’ straks meer dan 1.000 identieke tenten telt, dan moeten we best iets verzinnen zodat je jouw tent ’s avonds in het donker toch nog makkelijk kan terugvinden. Enter: de verftester! Én mijn twee dochters natuurlijk!

wonderlijk getestwonderlijk getestwonderlijk getestIedereen een gepimpte tent!

We laten elk gezin gewoon hun eigen tent beschilderen. Want dat is dan ook meteen het voordeel van zo’n kartonnen tent: die kan best wel een likje verf verdragen. Wij dus – opnieuw – naar de Plantentuin met een nagelnieuwe kartonnen tent die Lena en Nomi eerst zelf in elkaar mochten knutselen. Dat ging eerlijk gezegd nog makkelijker dan gedacht. Zo’n Kartent bestaat eigenlijk uit 3 grote delen: een soort van kartonnen ‘koker’ met 5 plooilijnen die samen de bodem, de zijmuren en het dak vormen. Het is even zoeken welke kant je als bodem moet gebruiken, maar eens je dat gevonden hebt, kan je de voor- en achterwand er zo inschuiven. Mits een beetje plooiwerk uiteraard. En een handig plannetje. kartonnen tentkartonnen tent De wanden worden met kleine plastic vijsjes op hun plaats gehouden die zelfs Nomi – met een heel klein beetje hulp – helemaal zelf door het karton kon boren. Dan enkel nog de twee ‘voordeurtjes’ erin en je tent staat. Op amper een kwartiertje. En staat je tent dan nog niet op het meest idyllische plekje van de Plantentuin, dan vraag je toch gewoon aan je twee dochters om hem even te verplaatsen ;-)

Een tent als canvas

Tijd voor de verftesters! Ze zijn nieuw, ze zijn schattig, je vindt ze in wel 50 kleuren en ze zijn ideaal om kinderen ‘lös te laten gehen’ op hun zelfgebouwde kartonnen tent. De briefing was dan ook even geniaal als eenvoudig: maak er je eigen kunstwerk van en trek je maar niet teveel aan van een verfvlek of twee! Ja, dát hadden we geen twee keer moeten zeggen: 6 verftesters hebben ze er doorgejaagd en het resultaat was meer dan geslaagd. En dat was nog maar 1 kartonnen tent. Beeld je in dat er straks maar liefst 1000 beschilderde tenten rond de kasteelvijver staan. Wat gaat dat geven! Hmm… nog 56 keer slapen… en we zullen het weten. wonderlijk getestOver WonderWeekend Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus kan je tijdens WonderWeekend met het hele gezin opnieuw een nacht doorbrengen in de Plantentuin Meise. Je slaapt in een Kartonnen Tent - die je uiteraard ook zelf mag beschilderen - je eet in het Restaurant Zonder Bestek of… kookt je eigen eten op een zelfgemaakt vuur. Elke activiteit beleef je vooral samen: van de fakkeltocht tot de hooizolder, van samen een bamboe-kunstwerk maken tot de prachtige avondvoorstelling. Meer info vind je op www.wonderweekend.be vincentVincent ‘Vinne’ Jansen (43) is samen met Barbara Ooms slashparent van Nomi (8 jaar) en Lena (11 jaar).  Creatief directeur bij Bonka Circus/ en één van de 4 bezielers van WonderWeekend!