Wij waren één van de gelukkigen die mochten meegenieten van Wonderweekend 2017.  Wat. een. chill. festival. Kinderen konden in de prachtige omgeving van de Plantentuin Meise ravotten, genieten, beleven en verwonderd zijn. (Ik haal even adem) En de ouders konden chillen met (écht lekker) bier en wijn. Dat maakt dat we nu al aftellen. Nog 364 dagen tot het volgende Wonderweekend! 

Waarom er geen combiticket was?, vroeg mijn zoon. Enfin dat zei hij niet helemaal. Hij vroeg waarom we er al na één dag uitgebonjourd werden. En dat komt practically op hetzelfde neer. Dat uitbonjouren gebeurde overigens wel door middel van prachtige live pianomuziek vanop een dobberende vleugel. Dus 't viel wel mee. Mijn punt is, als het kind teleurgesteld is dat het "al" gedaan is, dan ben je goed bezig. En als je de moeder goeie wijn voorschotelt, ben je nòg beter bezig. Want dat is hét geheim van Wonderweekend. Kinderen én ouders laten genieten. Pure sang #parentfriendly shit. De kinderen hebben geen moment om zich te vervelen. En de ouders kunnen achterover leunen, òf gewoon lekker mee ravotten en spelletjes spelen.

DSCF3246 Het weer bepaalt juist niks

In België is het weer vaker dan niet voorpaginanieuws. En dat is omdat het compleet onbetrouwbaar is. De aanwezige slashparents hadden massaal superwarme kleren meegenomen, want dat had Frank gezegd. Dat het ineens een hete en droge namiddag was, zagen we dan ook als een winnend loterijbiljet. Ga maar spelen jongens!

DSCF3249DSCF3255DSCF3257DSCF3265 Zelf koken op vuur

Frank zou echter Frank niet zijn als hij uiteindelijk zijn gelijk niet zou halen. Niks grappiger dan een regenbuitje nèt als je vuurke stook moet doen voor het avondeten. Gelukkig hield het effect van de pintjes en de wijntjes de moed er in. (bij de ouders. de kinderen vonden alles -van begin tot einde- superspannend) En we aten. Hoe en wat, dat besparen we je. Maar we hebben zélf gekookt op een zélfgemaakt vuur.

DSCF3283DSCF3285 The night is young

Bij avondval konden we genieten van een prachtige show (geen regen meer, hoera!) en van een magische fakkeltocht. De vaders van Wonderweekend weten hoe ze moeten scoren. Vooral het marshmellow kampvuur-momentje waar onze 8 kinderen gezamenlijk plots vuile liedjes begonnen zingen, blijft ons (nog steeds met open mond) bij. Bottom line, ga vaker met uw kinders op stap. Je leert ze beter kennen.

DSCF3309DSCF3314DSCF3323  See you next year?

Dat kamperen in die kartonnen, dat is romantisch en creatief met versieren enzo. Maar laat ons wel zijn, we doen dat toch vooral voor onze kinderen. En toch, de volgende ochtend die blinkende oogjes zien (ok, wel met wallen eronder), doet ons zeggen dat ook wij gewonnen zijn voor een combiticket van twee dagen volgend jaar. Wij tellen af. DSCF3201wonderweekend 2017