Bij zomervakantie denken we meteen aan lange en zwoele avonden, met knisperende vuurtjes, gezellige lampjes en kinderen die lekker veel te laat opblijven. Logisch dat wij mega-fan zijn van de zomerbar-trend. Slashparent Magaly maakte een mooie selectie van zomerbars waar je deze vakantie kan gaan hangen. Ah ja, een zomerbar mét kinderen, dat kan ook!

Komeet

Een culinaire zomerbar in Mechelen dat vorig jaar als een komeet is ingeslagen, het mag gezegd worden! En het vervolg van Komeet is zelfs nog beter: speciaal voor de kinderen werd er dit jaar ook een speeltuin gebouwd. Aan activiteiten geen gebrek: showcooking, strandspelen, kindertheater, waterspelletjes, hoogteparcours… maar gewoon ook heerlijk luieren en genieten van de lekkerste streetfood en aangepaste kindermenu's … Een bezoekje waard, niet? Van 23 juni tot 20 augustus op vrijdag, zaterdag en zondag
Foto Komeet zonsondergangFoto Komeet PodiumFoto Komeet catering (Foto's: Komeet Mechelen)

Bar Laar

Het is er heerlijk vertoeven, bij Bar Laar te Schelle. Ietwat verdoken in het groen, met schaduwrijke plekjes, gezellige lampjes,... zet er nog een cabanna met hangmatten, lounch zetels, en een springkasteel bij, en je hebt de ideale zomerbar voor jou en je kinderen! En o ja, wat dacht je van een gratis optreden van de Ghost Rockers in het bos? Yep, dat dacht ik al, allen daarheen dus op 5 augustus! Van 9 juni t.e.m. 20 augustus, op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Bar Laar ZitzakkenBar Laar Hoeve (Foto's: Kenny Van Cutsem)

Café Jardin

Ergens in het hart van Tervuren ligt Café Jardin, een gezellige tuin dat verborgen ligt achter enkele huizen. Een zomerbar in een intiem kader, waar de nadruk gelegd wordt op het genieten van elkaars gezelschap en sfeervolle muziekoptredens. Elke vrijdag kan je hier komen proeven van een nieuw food thema, dus smullen maar! Elke vrijdag tot 5 augustus.
Cafe Jardin Tervuren Tuinoverzicht sfeerbeeldCafe Jardin Tervuren muziekCafe Jardin Tervuren Food en drank bar op achtergrond (Foto's: Café Jardin Tervuren)

Zandzibaar

Klinken de woorden ‘beachvolley’, ‘lounge’, ‘kubb’, je als muziek in de oren? Neem dan gauw een kijkje bij Zandzibaar. Deze zomerse beachbar in Betekom is ideaal gelegen naast een speeltuin, ruimte genoeg dus voor je kids om zich uit te leven. Houd ook alvast 29 juli vrij in je agenda voor het ZandziRakkers event: een themadag in het teken van kinderen met, naast de bestaande activiteiten, grimme en een springkasteel! Van 19 juli t.e.m. 29 juli.
Zandzibaar volleybalZandzibaar KubbZandzibaar avond lounge (Foto's: Beach Club Zandzibaar)

BARàBAZ

Kom tot rust onder één van de treurwilgen, geniet van een intiem akoestisch concert of neem een hap van je Würst 'haute dog', … dit, en nog veel meer, in het pittoreskstukje park van Bazel dat sfeervol is ingericht met lampenkappen en zeteltjes. Troeven genoeg dus om  eens te gaan piepen bij BARàBAZ! OP 12, 13 en 14 augustus.
Barabaz strobalenBarabaz muziek   (Foto's: BARàBAZ)

Bar Botaniek

Twee zussen die een zomerbar openen op de plek waar ze zijn opgegroeid. Een plek waar ze hun geluksmomentjes hebben beleefd. Een plek waar ze als kind de eendjes brood gaven en met de kippen van de glijbaan gleden...En deze speciale plek willen ze heel graag met ons delen. Bar Botaniek ligt in de sfeervolle tuin van een authentieke Kortrijkse hoeve. Een charmevolle plek waar je heerlijk kan verpozen met je zoon of dochter. Schrijf je ook zeker in voor de gezellige picknick, je hoeft dan enkel nog maar je picknickdeken mee te brengen! Van 2 juni tot en met 1 oktober, overwegend op vrijdag, zaterdag en zondag   Bar Botaniek terrasBar Botaniek LoungeBar Botaniek hoeveBar Botaniek AvondMaison slash b klein-1Magaly Van Cutsem (33) is samen met Lars slashparent van een dochtertje van 5 / oprichtster van webwinkel Mini & Madam / Grote dierenvriend en nog steeds fiere eigenaar van haar 31(!) - jarig paard, Jackson / Houdt van een simpel uitstapje met haar gezin, la douce France en het zondags etentje bij haar ouders.