Ben jij al volop bezig om hét geschikte zomerkamp te vinden voor je kinderen? Tal van voor de hand liggende keuzes en de boekingsstress die daar aan vast hangt. Want nog voor jij het hoort tuten in je oor, zijn die kampen vaak al volgeboekt. Waarschijnlijk zijn er enkel voor dat omnisport kamp nog een paar plekjes vrij. Maar wat als je kind dan helemaal niet weet wat te doen met een bal en eerder into geeky stuff is? Wist je dan dat er ook andere, kleinere organisaties zijn die keitoffe kampen organiseren? Ha, wij wel en dat delen we graag met jou en je wizzkid!

Walhalla voor je mini laborant!


JCW staat voor Jeugd, Cultuur en Wetenschap. Zij bieden kampen aan met of zonder overnachting en workshops met net dat tikkeltje meer. Noemt het het walhalla voor kleine laboranten en Indiana Joneskes. Hier geen sportkampen te vinden, dus.

Heb je kinderen die je het hele jaar bestoken met waarom vragen? Kriebelt het bij hun niet bij het zien van een voetbal maar wel van de binnenkant van een zaklamp? Dan zijn ze hier op de juiste plek. 

Van zondag 19 tot zondag 26 juli kunnen kinderen van 9 tot 13 jaar bijvoorbeeld in Westmalle alle uithoeken van het zonnestelsel gaan ontdekken. 

't Staat in de sterren geschreven


Het Euro Space Center in Lessive kan je niet alleen tijdens een verloren zondag bezoeken. Kinderen van 9 tot 18 jaar kunnen er zich ook echt een hele week astronaut of astronoom wanen.

Ziet je kind de hele dag door sterren vliegen? Heeft het de ambitie de nieuwe Dirk Frimout te worden? Of ge wilt uw kind gewoon effekes naar de maan schieten? Beam them up, Scotty, richting d'Ardennen. Daar weten ze er wel weg mee!

Er worden op verschillende data meerdaagse stages georganiseerd. Astronomiestages, raketstages, van programmeren tot het bouwen van een eigen satelliet of drone. Voor ouders die ook helemaal zotjes zijn van zo'n dingen...Je kan er ook met je gezin een heel weekend zo'n dingen gaan doen.

Scratch bad


Bij Skillz omarmen ze met plezier kinderen die bezeten zijn van programmeren, gamen en aanverwanten. Heb jij er geen kaas van gegeten, maar wil je je kind deze geneugte niet ontzeggen, dan weten ze er daar wel weg mee.

Heb je er thuis eentje lopen tussen 8 en 12 jaar die zelf een echt computerspel wil maken? Dan zijn er over op verschillende locaties en op verschillende data zomerstages om dit te leren. Vanaf de eerste les leert je gamekoter figuren bewegen en opdrachten uitvoeren. En op het einde van de reeks hebben ze zelf een eigen spel gemaakt en begrijpen ze helemaal hoe die games nu eigenlijk werken.

Deze zomerstages zijn zonder overnachting, dus je mag je elke avond verwachten aan een uitgebreide briefing! Voor kinderen die al niet meer verloren lopen in het programmeren kunnen de expert module volgen. Data, locaties en andere leuke kampen vind je op hun site.

Techniek Fantastiek


Nog zo eentje dat perfect in de rij past is de Techniek- en WetenschapsAcademie. Kinderen met een al dan niet aangeboren liefde voor techniek en wetenschap kunnen al vanaf 5 jaar bij hen terecht om verzadiging te zoeken. 

Ontsnappen uit een escape room, eigen robots of flipperkasten maken, of je eigen fiets leren herstellen. Ge kunt het zo technisch of wetenschappelijk niet bedenken.

Ze bieden kampen aan over heel het jaar en over heel het land. 't Is te zeggen, de meeste kampen gaan door in en rond Leuven en in Limburg. De meeste kampen zijn zonder overnachting, dus informeer je goed, want dat is niet altijd even duidelijk op hun site.