Een rondreis in Zweden met kinderen is meestal niet meteen het eerste zomervakantie-idee dat in je hoofd oppopt. Wrong! Want Zweden met kinderen is een échte must do. Ook Slashparent Stijn bevestigt dit met het nodige enthousiasme. Na jaren de klassieke vakanties in het zuiden, kozen hij en zijn gezin afgelopen zomer voor een rondreis in Zweden. Mét groot succes.  Stijn en zijn vrouw Griet hadden zin in eens iets helemaal anders. Elk jaar trekken ze met het gezin tijdens de zomer richting zuiden.  Maar toen ze deze rondreis ontdekten, moesten ze geen twee keer nadenken. Een rondreis met je eigen auto, op 3 locaties in Zweden, super prijsbewust én ook nog eens op maat van kinderen?  Halleluja, waarom wisten we dat niet eerder?

zweden met kinderenZweden in een notendop

Stijn en Griet vielen als een blok voor de rondreis "Zweden in een notendop" van Pharos Reizen. Je vertrekt met je eigen auto en ontdekt best een groot deel van het land in een reis van 14 dagen. Op voorhand zijn er drie logies geboekt, waar je telkens enkele nachten verblijft. Vanuit die verschillende locaties kan je dan zelfstandig de regio ontdekken. Ook de bootovertochten zijn op voorhand geboekt en inbegrepen. STIJN Zowel mijn vrouw Griet, als ik hebben een drukke job. Onze zomervakantie is bijgevolg hét hoogtepunt van het jaar. Normaal gezien zijn wij van het type om zelfstandig alles uit te zoeken en te boeken. Maar het noorden is voor ons nog te onontgonnen terrein. We waren dus héél blij met dit uitgestippeld aanbod. TIP! Bijkomend voordeel van alles met Pharos Reizen te boeken, was dat alle huisjes voorzien waren op 5 personen en dat is -zegt de ervaring van Stijn- bij andere organisaties blijkbaar niet altijd even gemakkelijk te regelen. zweden met kinderen

zweden met kinderenHoogtepunten?

Als je half Zweden doorkruist, kan je niet anders dan enkele stevige uitschieters tegenkomen. De kinderen waren vooral onder de indruk van het Berenpark in Orsa. Het grootste berenpark van Europa waar de dieren echt in hun eigen habitat verbleven. Ook de loslopende elanden waren telkens stevige uitschieters. Maar wat écht de zotste ervaring was voor de ouders, was de totale rust van het land. Deconnecteren terwijl je kinderen zich te pletter amuseren? Aloha, voelen wij daar een portie #parentfriendly vakantie? zweden met kinderenzweden met kinderenSTIJN Zweden – en bij uitbreiding heel Scandinavië – heeft een geweldige indruk gemaakt op ons. De ruimte en natuur die je er vindt is onvoorstelbaar voor Belgen. Wij zijn gewend dat er maximum 20 kilometer ligt tussen 2 steden, en die afstand is dan ook nog eens volgebouwd. We hebben in Zweden vooral genoten van de weidsheid van de natuur, de heerlijk lege wegen, en de onvoorstelbare rust. Er waren dagen dat we in the middle of nowhere aan de oever van een meer gingen chillen. Voor ons was het water misschien toch wat koud, maar de kinderen trokken er zich heerlijk niets van aan. Rusten, lezen, keitjes gooien en picknicken... Wat een zaligheid!

zweden met kinderenPiepkleine review & resumé

zweden met kinderen

STIJN De drie locaties waar we logeerden waren écht top. Al was het één adresje misschien nog wat straffer dan het andere. Het huisje in Orsa voelde bijvoorbeeld bijzonder luxueus aan. Het villaatje lag op een heuvel met een onwaarschijnlijk prachtig uitzicht. Ons laatste logeeradres in Idre Fjäll was dan weer wat verouderd. Maar anderzijds was er daar wel een (verwarmd - yes!) zwembad aanwezig. We hebben ook genoten van het bezoek aan Oslo! (Jep eventjes over de grens naar Noorwegen) 

TIP: Vertrek op tijd om de overzetboot te halen. Die wacht niet :-) Stijn miste in de heenreis de eerste overzet van Kiel naar Göteborg vanwege het drukke verkeer op de Duitse wegen. Het gezin heeft de hele rit dan met de auto gedaan. Stiekem ook fijn, want zo zagen ze ook een stuk zuid-Zweden.

zweden met kinderenCuanta costa?

't Is dat we het niet in het Zweeds kunnen zeggen, maar de rondreis in Zweden is niet crazy qua budget. Check zeker de prijzen op de website van aanbieder Pharos Reizen. Want al die overnachtingen en bootoverzetten heb je in putje zomer al voor zo'n 1500 euro voor een heel gezin van 4 personen! TIP! In Zweden kan je best goedkoop lunchen. In de meeste restaurants, waar je ’s avonds à la carte kan eten – wordt er ’s middags een buffet opgezet en kan je à volonté eten voor een vaste prijs (tussen € 10,00 en € 15,00 pp). Laat het een tip wezen. 

zweden met kinderen   zweden met kinderenPraktisch

Wil je meer weten over de rondreis "Zweden in een Notendop"? Hier vind je alle info. Check ook zeker de andere autoreizen van Pharos Reizen, ze zijn oprecht zot goed met kinderen. Zeg dat Maison Slash het gezegd heeft! zweden met kinderen

Slashparents Griet en Stijn vormen samen met kinderen Simon (bijna 13), Elise (10) en Andreas (net 7 geworden) de familie Weygaerts-Lemmens.  Maar ze noemen zichzelf graag de familie WeyLe.

Stijn is hoofd van de technische dienst in een psychiatrisch ziekenhuis. Griet is hoofd van de dienst studentenadministratie aan de KU Leuven.

Favoriete reisvorm: plantrekkers!

Dit artikel kwam er in samenwerking met Pharos Reizen. Lees hier alles rond ons advertentiebeleid.