Met je gezin lachen, huilen, zot doen. Het kan vandaag -nog meer dan anders- snel de andere kant op. Emoties overal. Maar hoe weet je hoe je kind zich voelt? En hoe praat je er samen over? Maison Slash maakte voor Bambix (jaaaa, ken je hem nog??!!) een beertjes-emotiemeter. Want je gevoelens benoemen is gelijk aan je gevoelens onder controle krijgen. En is dat niet wat we vandaag allemaal willen?

Praten over gevoelens is super belangrijk, maar het is (understatement) niet altijd gemakkelijk. Zeker vandaag niet wanneer alles zelfs voor ons -volwassenen- verwarrend is. Wat moet dat niet geven bij onze kinderen? Om je gevoelens beter onder controle te krijgen, moet je ze eerst kunnen benoemen. Damn. Een klein leerproces waar zelfs wij slashparents nog niet steeds doorheen zijn. 

Leuke beren emoticons

Maar kijk. Er is hulp. Maison Slash ontwikkelde speciaal voor Bambix een beertjes-emotiemeter. Jaaa, Bambix. Nostalgie. Dat is die beer van die koekjes. En van die groeimelken. Maar tegenwoordig hebben ze ook twee nieuwe melkdrankjes met chocolade- en aardbeismaak. En daar wilden de Bambixenaars logischerwijs wat kabaal rond. Maison Slash the agency schoot met plezier in actie voor een leuke campagne en ontwikkelde dus 6 leuke beren-emoticons waarmee je samen aan de slag kan. 

Wat je van beren leren kan

We geven je een eerste gouden tip: geef het goede voorbeeld! Kinderen leren pas echt over hun emoties praten als ze hetzelfde bij hun ouders zien. Gebruik dus zelf actief de Beertje Bambix-emoticons om iets aan je kind te vertellen. Verstop een ‘ik zie je graag’-beertje eens onder het hoofdkussen van je zoon. Of vertel je dochter dat je je vandaag een beetje gek voelt met een beren-emoticon.

Over gevoelens praten is moeilijk, zeiden we al, zelfs voor grote mensen. Vermijd best waarom/daarom-vragen waarbij je zelf de gevoelens al invult. Vraag liever wat Beertje Bambix zou willen zeggen, en luister aandachtig naar je kind.

Last but not least: maak een Beertje Bambix-emotiemeter. Kleef de emoticons naar keuze op een lange verticale papierstrook en laat je kind zijn gevoelens aanduiden door een wasknijper te plaatsen bij een bepaald beertje. Topper!

Ulo5kogIFb4HafSa3xbGwYTny8lNSPnldzRH6aer.jpeg

Op zoek naar de beren-emoticons? Die vind je hier!


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Bambix. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.