Artistiek en sportief aangelegd én op zoek naar een nieuwe hobby die beide talenten combineert? Dat kan! Het enige dat je nodig hebt is je stalen ros, een leuke tekening en wat oriëntatiegevoel. Stippel een route uit, spring op je fiets, maak arty farty tochtjes met behulp van Strava en vul je #1000UurDeDeurUit verder aan. 

Hoedadde? Zodadde!

De basis is best simpel, starten doe je bij onze goede vriend Google Maps. Je zoomt even in op een gebied in de buurt en probeert met een beetje fantasie een tekening te maken door de lijnen van de straten met elkaar te verbinden. Dieren, woorden, symbolen, alles kan en alles mag!

Foto: Steven Lund/Strava

Vervolgens spring je met je uitgestippelde route op je fiets en begin je met behulp van je oriëntatiegevoel de gekozen figuur te fietsen. Je wordt ongetwijfeld af en toe eens raar bekeken, want het zou wel eens kunnen dat je bepaalde straten meerdere keren door moet, of dat je in het midden van de straat rechtsomkeert moet maken. 

Foto: Steven Lund/Strava

Heel belangrijk: zorg dat je de Strava app gebruikt, zodat die je route registreert en achteraf het kunstwerk kan weergeven. Bekijk je achteraf je tekening en is ie toch niet zo goed gelukt als je gehoopt had? Geef niet op, stel je route wat bij en probeer het een volgende keer opnieuw! Wedden dat jij na verloop van tijd de prijs van beste kenner van de buurt krijgt?

Het zal niet je meest snelle of efficiënte fietstocht ooit zijn, maar het resultaat mag er ongetwijfeld zijn!
Hebdegij nog meer nood aan tips en tricks om je #1000UurDeDeurUit tracker gevuld te krijgen? Hebdegij zelf super leuke ideetjes om een ander zijn #1000UurDeDeurUit tracker gevuld te krijgen? Hebdegij dan geen zin om je aan te sluiten bij het allerleukste #1000UurDeDeurUit groepje op Facebook?  't Is daar van voor slashparents door slashparents. Doe even gesjellig en word nu lid, en nodig je slashvrienden en -familie uit!