Wie heeft tijdens zijn kinderjaren niet gedroomd om uitvinder te worden? Vandaag zie je steeds meer innovatieve ideeën waarheid worden. En dat is mede dankzij jou. Want via crowdfunding wordt steeds meer geld opgehaald en kunnen zo toffe uitvindingen snel in productie gaan. Zoals  deze 3 innovatieve speelgoedartikels waarop wij stiekem al even aan het wachten zijn. (psst, dit speelgoed komt op de markt in 2017!)

Jooki - een alternatieve jukebox

[embed]https://youtu.be/8xk7dvu5zvo[/embed] Toen wij hoorden van Jooki waren we meteen helemaal mee met het idee. Jooki is een muziekdevice speciaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is een wifispeaker en mp3-speler zonder dat je nog een scherm of smartphone nodig hebt. Voel je'm ook? Want wat als je kind klaar is om naar zijn eigen gekozen muziek te luisteren. Koop je dan een tablet of smartphone? Ga je voor een mp3-speler? Laten we zeggen dat het in de tijd van de platendraaiers, cassette-spelers en cd-torens een gemakkelijkere discussie was. Dat vonden de drie (Belgische!) uitvinders van Jooki ook. Ze merkten dat de vrijheid die wij als kind hadden helemaal weg was. Onze zonen en dochters moeten tegenwoordig zeuren en zagen om onze smartphones of tablets te gebruiken als ze muziek willen luisteren. Dat zou met Jooki verleden tijd moeten zijn. Jooki is eind dit jaar te koop in de winkel!

Moonlite - Verhaaltjes voorlezen met een smartphone-projector

[embed]https://youtu.be/c0-0qjJyvlY[/embed] Is het bij jou thuis ook vaak een gevecht om de kinderen rustig in bed te krijgen? Dan ga jij superblij zijn met deze uitvinding. Want Moonlite maakt bedverhaaltjes nòg leuker. Dankzij deze uitvinding van ondernemende slashparent Nathalie Rebot komen de bedtijd-verhalen letterlijk tot leven. Moonlite is niet alleen een app met verschillende verhaaltjes voor het slapengaan. Via een mini-projector die je vasthangt aan de flash jouw smarphone, kan je de verhaaltjes ook geanimeerd volgen op je plafond of de muur! Magie alom! Moonlite is in de winkel te koop vanaf mei. Anderzijds heb je nog 5 dagen (!) de mogelijkheid om het project mee te financieren via crowdfunding-website Kickstarter. Up to you!

ROXs - Een elektronisch game zonder scherm

[embed]https://youtu.be/fyhF3BIqrOE[/embed] Gamen zonder voor een scherm te zitten. Dat is het geniale idee achter ROXs. Kinderen zijn steeds moeilijker te overhalen om niet-elektronische games te spelen. Wel, dan maken we toch een elektronische game, MAAR ééntje waarbij je je kont uit de zetel moet hijsen? ROXs kondigt een nieuwe categorie van spelletjes aan: screen-free active gaming. Rennen, lopen en rollen zullen ze! Het spel komt met tien mini-games. En eerlijk gezegd zijn die spelletjes te vergelijken met klassiekers als tikkertje of verstoppertje. Maar dankzij de electronica wordt alles plots veel 'cooler'. Missie geslaagd. Roxs is tot nu enkel online te koop met shipping vanuit de VS. De crowdfunding is intussen wel succesvol afgerond, en het bedrijf is sinds oktober volop aan het produceren. Aftellen tot we dit in de Belgische winkels zien liggen!