Hallo slashparent, berg je Flenglish snel maar weer op, because you moest rethinken hoe je wil talken to de othere parent when the kids mag not understand . Want je kind kan nu vanaf 1 jaar op Engelse les. Jep. Jouw baby op taalles.

Ken je dat? Je wilt dringend iets bespreken dat niet voor de oren van de kinderen is bedoeld. Dan haal je vaak je vreemde talenkennis boven om rustig en ongestoord te communiceren onder volwassenen zonder dat die kleine charels hun nieuwsgierige neuzen in jouw affaires steken. "Shall we go to the pretpark or not?" Of 'Can de kid have a panceek or not.'

Op jonge leeftijd kan je nog zonder problemen dingen bespreken wanneer je kind achteloos geconcentreerd opgaat in zijn speelgoed. Maar met elk jaartje erbij groeit de interesse in wat mama en papa aan elkaar te vertellen hebben. En terecht. Maar ook, "het zijn uw zaken niet, kind." En dat is het moment dat het gesprek verdergaat in ons beste Engels (of flenglish, of - erger -schoolfrans.)

Je baby op Engelse les

Maar dat handige trucje kan je binnenkort gerust opbergen, want straks is je peuter perfectly fluently English speaking. Althans, als je hem of haar inschrijft bij Kids&Us, een wereldwijde organisatie die taallessen geeft aan kinderen van 1 tot 18 jaar. 

In Vlaanderen heb je intussen twee scholen: ééntje in Waregem, en één in Wemmel. Het idee is dat kinderen vanaf héél jonge leeftijd (ja, babies!) Engels kunnen leren, en dat op een zeer natuurlijke manier. Kids&Us hanteert een eigen methode waarbij taallessen worden gegeven vergelijkbaar met hoe je een native moedertaal aanleert. En ja, dan begin je natuurlijk best jong, nietwaar?

Een moedertaal aangeleerd ,  kanda?

We herhalen het nog eens, want we blijven het best straf vinden: vanaf 1 jaar (!) kunnen die dreumesen op taalles. En het beste van al is dat ze er zich totaal niet bewust van zijn dat ze een taal aan het leren zijn, ze amuseren zich gewoon. De kinderen leren de taal aan de hand van spelletjes, verhalen en liedjes en worden hierin begeleid door sympathieke personages die even oud zijn als de leerlingen zelf. Verbazingwekkend hoe vlot die hersensponsjes op dat moment zijn. 

Je kind een 'moedertaal' aanleren die niet je eigen moedertaal is, er klopt toch iets niet, denk je nu? Het blijkt allemaal best goed te werken, bewijzen de resultaten uit de 450 scholen verspreid over de hele wereld. De ouders worden bovendien ondersteund door massa's interactief materiaal in de vorm van (sticker)boeken, audiofragmenten en een uitgebreide app

Je kan kiezen voor wekelijkse lessen, maar ook (kook)workshops en vakantiekampen zijn een optie. Vanaf 3 jaar kan je dreumes een hele week op taalkamp sturen waarbij alle activiteiten zoals knutselen, verhaaltjes, spelletjes integraal in het Engels gebeuren. Uiteraard met de nodige omkadering en zonder dat je kind zich compleet lost voelt. 

Alle info vind je op deze website: kidsandus.be

En than you have kinders that will be ready for the world. But not to forget, you still have to think hoe you shall talk with your wife or man whenneer you not want the kids to understand. Lots of luck with that.

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen Kids&Us. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.