Eerlijk? Bij Maison Slash zijn we eigenlijk helemaal fan van lokaal shoppen. Goed voor het milieu en je gunt er de plaatselijke handelaar het schelletje kaas tussen zijn boterhammen mee. Helaas maken we ons door tijdsgebrek (drukdrukdruk), en ook omdat je niet altijd alles in je buurt kan vinden, al wel eens schuldig online shopping. Maar hey, met Trooper kan je jezelf dat schuldgevoel helemaal kwijtschelden!

Watisda?

Oprichtster Elisabet stampte dit geniale project uit de grond, samen met haar man en een vriend. De aanleiding was het afbranden van de lokalen van een jeugdbeweging in haar buurt. Uit een brainstorm om een actie op poten te zetten om geld in te zamelen, ontstond Trooper.

Trooper is een online shop platform, maar niet zomaar eentje. Als je via deze weg je online boodschappen doet, steun je een (plaatselijke) vereniging of goede doel dat jij een warm hart toedraagt. En dat zonder dat het jou iets extra kost. Dat is een mega win-win die een heel groot applaus verdient! 

Potato patato

Sinds hun opstart kan je dat  Troopertje al geen klein grut meer noemen. Meer dan 200 online shops zijn aangesloten, waaronder Torfs, Fred & Ginger, Hema, Connections, Center parcs, Lidl,... Dus als je dan al online koopt, kan je het evengoed doen via Trooper. 

Elke deelnemende vereniging (en dat zijn er momenteel zo'n 3600) heeft zijn eigen Trooper pagina. Daar vind je alle links naar de webshops terug. Als jij dan via deze links naar één of andere webshop surft, weet die shop meteen welke vereniging jij wilt steunen. Geen extra shizzle meer dat je moet afhandelen, die slimme link doet al het werk voor jou. Jij hoeft enkel te shoppen.

Van elke aankoop die jij doet, gaat er dan een percentje naar de door jouw gekozen vereniging. Gemiddeld is dat zo'n 5%. In de lijst met deelnemende winkels zie je exact hoeveel elke winkel doorstort naar de trooperverenigingen. Sociaal ondernemen, noemen zij dat.

Easy as peasy,  noemen wij dat.


Ook troopervereniging worden?

Zitten jijzelf of je kinderen in een vereniging die wel een extra centje kunnen gebruiken om een nieuwe sportkoffer aan te kopen? Wil de school van je kinderen een tuintje aanleggen, maar hebben ze daar geen budget voor? Of ken je een sympathiek project rond ontwikkelingssamenwerking, dat nog niet van op de hoogte is van super Trooper?

Meldt je scoutsgroep, kattenopvang, of whatever dan snel aan via deze link. En vertel het daarna aan iedereen die het horen moet!

Jullie hoeven dan misschien niet meer jaarlijks de straten af te lopen met de dozen wafels en truffels...

Noot van de redactie: je schoenenkast valt niet onder vereniging of goede doel. Ook al draag je heel vrijwillig al die schoenen zelf!