Regi en Like Mike…move over! Want voortaan componeren we thuis eenvoudig onze eigen tracks met Google Song Maker. Dankzij deze nieuwe tool van Chrome Music Lab maak je je eigen muziek. Alleen, met vrienden of samen met jouw wanna be rockstar kids.

 ‘t Is nie moeilijk, ’t is gemakkelijk. Je eigen song componeren, doe je vandaag in enkele muisklikken. Chrome Music Lab vereist geen enkele muzikale kennis en het is fantastisch leuk om samen met je kinderen te doen. Je hebt geen ingewikkelde programma’s nodig, het kan gewoon in je internetbrowser!

Leren hoe muziek écht in elkaar zit

Chrome Muscic Lab is een gratis website met allerlei leuke tools waarmee je niet alleen muziek kunt maken, maar waar je ook leert hoe muziek in elkaar zit. Ritme, harmonieën, akkoorden en geluidsgolven komen aan bod op een speelse manier. De website is met andere woorden helemaal geschikt voor jonge kinderen en ouder.

Neus er gerust even rond, want de beschikbare muziektools zijn gewoonweg heel erg cool. Zo is er bijvoorbeeld de tool ‘Kandisnky’ die alles wat je tekent, verandert in muziek. Bovendien heb je niet per se Chrome nodig, want de tool werkt ook prima in andere browsers, zowel op de computer als op mobiel.

Nieuwe band in de maak…

Begin maart lanceerde Chrome Music Lab een extra tool: de Song Maker. En zoals de naam wel doet vermoeden, componeer je hiermee een compleet eigen track. Song Maker maakt gebruik van loops voor instrumenten zoals een piano, houtblazers, strijkers enz. Je kan zelfs mee rappen, zingen of kwelen met je eigen jam. Uren plezier.

Groot voordeel: je hoeft geen briljant componist te zijn, want de tool is laagdrempelig en op maat van kinderen ontworpen. Bovendien zijn de gecreëerde muziekstukken met een permalink gemakkelijk te delen met de rest van de wereld! (Indien je dat zou willen)

How cool is that!