Sorry slashvaders, dit is er enkel eentje voor de slashmoeders. Want het gaat over "de brol", "de rode vlag", "de bloody sunday". En de ongemakken die komen kijken bij ons kweekmachine op pauze. Vergeet verbanden, tampons en cups. Deze onderbroeken laten je gillen van geluk. Kijk maar naar Dora. 

DORA

Haaaaaallllleeeeeelllllluuuuuuulllliiiiiaaaaaaa! (zie je wel, dat was Dora)

Dat was mijn eerste gedacht toen ik THINX ontdekte. Een onderbroek die je hele maandstondenzooitje voor je opvangt ìn je onderbroek, jawel.

Dolgelukkig want, ik ben geen fan van chemische dingen in mijn foef steken. Ik ben ook geen fan van dikke maandverbanden die je heel de dag voelt zitten, en vies worden. Ik ben een beetje fan van de cup omdat die noch chemisch noch wegwerperig (yup, net uitgevonden, ongetwijfeld binnenkort woord van het jaar, zo doen wij dat hier) is. Enfin, ik was geen fan van alle bestaande 'oplossingen' voor mijn maandelijkse bloedzaken daar beneden. Tot nu.

Jij bepaalt je flow

Thinx is een mega badass bedrijf gecreëerd door een bende mega badass vrouwen die een extreme badass oplossing gevonden hebben voor ons, vrouwtjes. Het is simpel: jij weet hoeveel flow je zo maakt per maand. Flow of debiet of hoeveelheid maandzooi. Aan de hand daarvan, kies je je onderbroek.

Eentje voor dag 1 (met de hevige flow), eentje voor 's nachts (met de minder hevige maar kruipt overal naartoe-flow), eentje voor tijdens het sporten (met de oh jeetje pak me helemaal in, want ik wil geen spatje op mijn prachtige loopbroek-flow) of eentje voor date night (de doe alsof er helemaal geen flow is-flow tot ik onvermijdelijk door de mand val een beetje later, maar dan heb ik toch mooi mijn tiramisu al op).

KLAAR. Dat is 't! Je trekt je onderbroek aan, doet wat je anders doet en voila. Je wast ze op een zacht programma, spoelt ze misschien nog eerst even uit en steekt ze niet in de droogkast.

Hoe werkt dat?

Gewoon geniaal. Het onderbroekje bestaat uit vier lagen. Het bovenste laagje is anti-bacterieel en absorbeert het vocht zodat jij droog (en geweldig) blijft. Elk laagje daaronder vecht tegen microben, slaat het vocht op in kleine partikels in de stof en absorbeert nog meer. De onderste lagen zijn steviger en voorkomen lekkages. Zoals het rubbertje in je wasmachine, maar zachter en strak rond je kont.

Let goed op dat je de onderbroek aanhebt voor die specifieke flow van het moment, want net als met de gewone oplossingen kan ook het onderbroekje gaan lekken en dat wil je niet. Oh nee, dat wil je echt niet! Ik zou hier een anekdote op jullie kunnen loslaten, maar laten we dat misschien vooral niet doen.

No littering

Geen wegwerperig gedoe (uhu, ik ga dit doordrijven tot iedereen het gebruikt), geen chemisch gedoe. Alleen jouw bloederig gedoe in een onderbroek.

Duur, dat wel. Ik heb ze besteld uit de VS en dan nog importkosten moeten betalen en was een ton geld kwijt (€200 voor 5 onderbroeken). Maar ik moet dan ook nooit meer wegwerpoplossingen kopen. Of ik moet nooit meer prutsen met dat cupje, want uiteraard had ik die ook al getest. Dus voor mij is het die €200 waard. For real!