’s Avonds klinkt het: “Moet ik nu al naar bed?” en ’s ochtends zijn ze er niet uit te krijgen. Herkenbaar? Voor wie moeite met slapen heeft, vonden we enkele slaapgadgets. Succes niet gegarandeerd!

In slaap sussen

Als de kinderen gelukkig zijn, zijn moe en va dat ook en scheelt dat heel wat zorgen. De SNOO Smart and Safe Crib (SNOO) is er voor ouders die het welzijn van hun baby willen ‘tracken’. In de wieg, wel te verstaan, want erbuiten heb je er niet zoveel aan. De SNOO-wieg monitort de gemoedstoestand van het kindje en zal afhankelijk van het gedraai, gehuil of andere opmerkelijkheden reageren. Zo wiegt het zelfstandig als je kind onrustig doet en word je bij een fikse huilbui gealarmeerd om in actie te komen. Via de bijbehorende app kun je (slaap)patronen leren herkennen en de SNOO nog wat meer finetunen.

“Now, exhaustion is optional”, aldus de fabrikant. Een zeer gedurfde uitspraak wat ons betreft. Maar goed, voor het fikse bedrag van 1160 dollar  mag je er wel iets van verwachten natuurlijk.

Bang in het donker

Sommige kinderen zijn bang in het donker en vinden het moeilijk om naar bed te gaan. Sterker nog: slapen wordt een moment van stress, in plaats van ontspanning. Ze voelen zich alleen en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken.


Is een nachtlampje niet voldoende? Dan kun je overwegen om Somnox aan te schaffen. Dit tech kussen bevat allerlei hooggevoelige sensoren die in de gaten houden wat ‘the state of mind’ van dat moment is. Je kind houdt zich er 's nachts aan vast en Somnox zal rustig ‘mee-ademen’ op een tempo dat rustig maakt. Een gesimuleerde veilige omgeving dus. Enne… het ingebouwde licht gaat minder fel schijnen naarmate jouw kindje in slaap valt. Hoe handig is dat?

Zorg dat ze uitgerust ontwaken

Veel kinderen zijn gevoelig voor licht, zowel datgene wat binnen als wat buiten schijnt. Zorg dus dat de lichtintensiteit geleidelijk afneemt voor je kind naar bed gaat, maar ook dat het licht langzaam feller wordt wanneer het tijd wordt om op te staan.


Je zult denken: daar bestaat toch een Wake-Up Light voor? Maar de Tick Tock Turtle is slimmer dan dat. Hij verduistert/verlicht de kamer, maar let ook op de ademhaling van jouw kind. Zo signaleert hij zo’n 30 minuten voor de wekker gaat, of je kind nog in een diepe slaap ligt, of dat het misschien al beter is om wakker te worden. Want wakker worden vanuit een REM-slaap… daar wordt iedereen ambetant van!

Enhoezitdametu?

Kan jij de slaap niet vatten? Probeer eens Napflix, een website vol filmpjes die zo saai zijn dat je er wel van in slaap mòet vallen. Of lukt het jou wel om je ogen open te houden tijdens 3 uur staren naar dezelfde palmboom of een kip aan het spit? Ik dacht het niet.