Wil jij ook je eigen groentjes uit de grond trekken? Uw kinders leren dat aardbeien niet in pottekes groeien? Je hebt heus wél groene vingers, ongeacht het aantal planten je al hebt laten sterven. Je mist gewoon wat kennis en ondersteuning. Heb jij chance dat ze bij Lidl vanaf 19 april starten met een kan-niet-falen-stap-voor-stap-moestuin-spaaractie! Je zal zien, het gaat niet alleen gezond en leerrijk zijn voor jou en de kinderen. Het zal bijvoorbeeld ook je eerste zelfgekweekte aubergine opleveren! Stel je voor! Lees zeker verder om alles te weten te komen over de Fresh Heads-spaaractie! 

De moestuinmaterniteit aka voorzaaien

Ons #moestuingroentje Anneke leerde al dat voorzaaien de perfecte manier is om tot een oogst te komen. Voorzaaien wilt zeggen dat je je zaadjes niet meteen in de volle – vaak nog te koude – buitengrond stopt. Dankzij de spaaractie van Lidl richt je eerst binnen een moestuinmaterniteit op. Zo kan je alles goed in de gaten houden en je zaadjes kiemen in alle warmte en rust. Vanaf 19 april ontvang je per aankoopschijf van 15 euro bij Lidl een gratis potje met alle benodigdheden om te beginnen voorzaaien. Je krijgt er telkens een extra potje bovenop als je iets van groenten of fruit koopt. Voor je het weet heb je 24 verschillende variëteiten verzameld! Wilt het oog ook wat? Dan kan je voor 2,99 euro er een kleurrijke Fresh Heads-verzameldoos bij kopen. Die grappige monstertjes maken het gewoon plezanter voor jou en de kinderen! 

Broccolibaby!

Hold up dear! Je hebt in het beginstadium nog geen oogst. Als je zaadjes deftig zijn ontkiemd, is het tijd om je kleine plant te verhuizen naar een grotere bloempot. Uw broccolibaby is immers nog steeds te kwetsbaar om nu al over te worden geleverd aan onkruid en slakken. Ook daar heeft Lidl aan gedacht! Voor 1,99 euro koop je er een bloempotset van circulair polystyreen waarin je baby’s kunnen uitgroeien tot sterke stekjes. Laat je paprikaplant dus lekker groeien tot het tijd is om hem in de warme lentezon in de grond te verpoten.  

Meer moestuinweetjes!

Ja maar, hoe weet je hoeveel water en zon je wortels nodig hebben? Wanneer mag je de basilicum buitenzetten? Hoe kan je de kinderen betrekken in dit hele proces? We horen het je denken! Goed nieuws, want bij deze toffe spaaractie van Lidl hoort ook een doeboek (1,99 euro) waar je samen met je kinders spelenderwijs leert hoe  de Fresh Heads hun favoriete snacks (lees: groenten, fruit en kruiden) kweken en oogsten. Een keitof projectje voor het hele gezin dat jullie nogmaals aanmoedigt om #1000uurdedeuruit te gaan. Daarnaast zijn je kinderen uiteraard digital natives waarvoor Lidl ook de gratis My Fresh Heads-app maakte. Deze app is een leuke combi van spelletjes en moestuinweetjes. Yeet!  

De Fresh Heads: verzamel ze allemaal!

Wij voorspellen nu al dat deze Fresh Heads-spaaractie van Lidl de leukste verzameling van het voorjaar wordt. Ons eigenste #moestuingroentje Anneke gaat trouwens de proef op de som nemen en keihard mee sparen en poten. Binnenkort een verslag! Jep, met al die grappige monstertjes ( Chayenne kweekt chilipeper, echt! ) wordt het aanstekelijk verzamelen voor je klein mannen. Plus, met deze actie zit je ook niet opgescheept met een hoop onbruikbare boecht, maar wel met een variëteit aan zaadjes om te laten uitgroeien tot jullie eerste succesvolle moestuinproject!  Onderweg krijgen jij en je kinderen ook nog keiveel zon op jullie blije bakkes en veel frisse lucht. Binnen enkele maanden zullen jullie uiteindelijk het bevredigende gevoel ervaren van het smikkelen van jullie eigen oogst. Geef toe, zelfgekweekte komkommerschijfjes bij de barbecue! Er is niks beter!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met LidlWe publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.