'Mooi zijn, doet pijn', zeggen ze. Wij vinden persoonlijk dat dat best meevalt, MAAR verzorgingsproducten zijn niet altijd even goed voor het milieu. Dus juister is om te zeggen: 'Mooi willen zijn, doet moeder aarde soms pijn.' Maar dat moet dus niet hè, want er bestaan tal van ecologisch en duurzaam geproduceerde Belgische merken! Onze eigenste slashparent Leen zet er hier een paar op een rij. 

Denk jij: 'Zeg, ik ben een slashparent, ik heb helemaal geen tijd voor uitgebreide badkamerrituelen', dan zeggen wij: 'Klopt!' Dus laat die 5 minuten die je in de ochtendrush hebt dubbel tellen en pamper jezelf wat met producten die goed zijn voor jezelf én de planeet. Schoon voornemen voor 2020!  Want 's ochtends een crème op je gezicht smeren of gauw wat mascara over je wimpers borstelen (waarom houden we daar trouwens allemaal onze mond bij open?), we doen het allemaal.

Maar WAT we juist op onze huid -aka ons grootste orgaan- smeren? Geen idee. En wie heeft er de tijd om in de drogisterij alle ingrediëntenlijsten te ontcijferen en dan te googlen wat al dan niet schadelijk is? Slashparents in elk geval niet. Maison Slash zocht én vond voor jullie dus enkele natuurlijke én Belgische merken die je met een gerust hart en een stralende huid kan vertrouwen. 

Zo van die natuurlijke merken, is dat allemaal niet wat duurder? Yep. Maar om het met de slogan van een niet zo natuurlijk merk te zeggen: jij bent het waard!

CÎME

De organische ingrediënten komen dan misschien uit de Himalaya, maar Cîme zelf is op en top Belgisch. Vader en dochter waren samen in India waar de bergplanten met hun extracten en oliën hen inspireerden tot het ontwikkelen van een lijn huidverzorgingsproducten. Intussen ontwikkelden ze ook shampoos en zeep, kortom: Cîme heeft ALLES wat jij nodig hebt om als een herboren slashparent de badkamer uit te komen. Tot je ziet dat de kinders aan de ontbijttafel een bus melk gemorst hebben over je laptop, maar hey: die paar minuten zen heb je dan toch maar gehad! 

Cîme probeert ook CO2-neutraal te zijn. Dat lukt nog niet helemaal, maar de weinige CO2 die ze toch uitstoten, maken ze goed door bomen te planten in de Himalaya. Schoon!

W6ez3PzUAqGvzah1mswi2mvMv1NjPnnZ1dvrU7NG.jpeg

RAINPHARMA

Nog zo'n Belgisch bedrijf met eerlijke en biologische producten is Rainpharma. Ze verzorgen jou letterlijk van kop tot teen, ze hebben alles van voetenscrubs tot shampoo. Zelfs vitamines en shakes kan je er krijgen, want nee, Clouseau liegt niet wanneer ze zingen: 'Het zit vanbinnen'. Bij Rainpharma begrijpen ze dat die veelheid aan producten wat overweldigend kan zijn: wat is goed specifiek voor mijn huid en lichaam? Wel, ze geven heel regelmatig workshops waar je alle producten kan leren kennen én waar je leert hoe je best voor je lichaam kan zorgen. Alé hop, regel al maar een babysit!

euGPKtEFaeck8LzqmE7XOJT0eYn52QGrV1Uwk7Pf.jpeg

SELF

Self is 100% vegan, 100% natuurlijk en op en top Belgisch! Isabelle Ulenaers besloot zelf een natuurlijke huidverzorging te ontwikkelen toen bleek dat haar dochtertje een moeilijke huid had. De zogezegde natuurlijke producten die haar werden voorgeschreven, deden hun werk niet. Van een #parentpreneur gesproken! Self staat in de top 3 van Rank A Brand, een organisatie die de duurzaamheid van merken onderzoekt. Ook geeft Self workshops om kennis te maken met de producten. Glaske cava dabei, wat kletsen met andere slashparents en productjes smeren. Klinkt als een topavond!

avTaUiVXPVFG29HyhwmdoFw5XqOYCswSw0K0Lytt.png CENT PUR CENT

Bon, we zijn nu gehydrateerd door alle producten hierboven, maar op sommige dagen willen we ook wel wat make-up gebruiken. Wie al naar Queer Eye keek op Netflix, weet dat dit niet uitsluitend voor vrouwen is, dus papa's: blijf gerust lezen! 

Cent Pur Cent is een Belgisch make-up merk dat 100% mineraal, natuurlijk, hypoallergeen en dieproefvrij is. Geen schadelijke stoffen, geen kunstmatige kleurstoffen. Met andere woorden: als jouw zoon of dochter met make-up wil spelen, is het superveilig om dat toe te staan met Cent Pur Cent producten. Superslim, dat is iets anders. Maar dus wel veilig, 't is al iets. Van mascara tot blush tot elk soort borsteltje dat je zou nodig hebben (of doen jullie ook gewoon alles met jullie handen?); ze hebben het allemaal! 

W9iC8wCoFBGIDp6ZJ8CCawMMCi5MANETolSW7iys.jpeg