Elke ouder heeft nood aan organisatie en planning. Sommige ouders zijn van nature chaotische types (aanwezig!) en moeten zichzelf dwingen tot organisatie. Als je naast het parenten ook nog wil ondernemen, kan je maar beter gewapend zijn met een stel stevige organisatietools (en een paar flessen wijn). Slashparent Dora helpt je alvast op weg!

Het nieuwe jaar komt eraan en ik zie de ene na de andere prachtige agenda, familyplanner en nieuwe collectie post-its passeren. Elk jaar opnieuw vind ik het verleidelijk, maar moet ik mezelf toch tegenhouden. Want mijn leven is zo goed als volledig digitaal georganiseerd. 

Ziehier mijn magische combinatie van digitale tools!

Asana

Dé app en webapplicatie voor je desktop om al je todo's in te beheren. Netjes gesorteerd op deadline, per project, met de nodige subtaken en eindeloos veel plaats voor notities. 

Gmail 

Of gelijk welke app waar al je mails in samenkomen. Het meest praktische is om je mails door te nemen op je desktop, maar ik vind het keihandig om tussendoor mails op te kuisen en te verwijderen tijdens een leeg moment. 

Pinterest

Soms vergeten we de apps die we al hebben en wat ze allemaal kunnen. Verjaardagsfeestjes, cadeau-ideetjes, gezonde gerechten die op 20 minuten klaar zijn,... Verzamel ze allemaal op handige borden. 

Je banking app

Geen enkele rekening wordt nog betaald met een bakje aan de laptop, via de app gaat het veel vlugger èn is het een stuk makkelijker. Wil iedereen ineens ook de bancontact opties activeren? Zoooo handig wanneer iemand 10 broodjes gaat halen en dan 3,20 euro van iedereen moet krijgen. 

Google agenda

Er zijn vast andere agenda's die ook vlotjes hun ding doen, ik zweer bij de Google agenda. Los van het feit dat ik het leuk vind dat hij improviseert met leuke afbeeldingen, heeft hij nog andere onmisbare features. Absoluut noodzakelijk voor mij: kleurcodering om werk en privé en andere zaken gescheiden te houden, makkelijk agenda's delen, afspraken kopiëren en vlot wijzigen, vlug switchen van dag-, naar week-, naar maandoverzicht. Deze features zijn niet exclusief te vinden bij Google, dat begrijp ik ;-) 

Bsit

Ondernemen en moederen? Niet de meest time-managementfriendly combinatie. Een babysit binnen appbereik, is soms van levensbelang. Hoewel er 101 Facebookgroepen bestaan die babysits en ouders verenigen, voel ik me toch beter met Bsit. In de app moeten de babysits een volledig profiel aanmaken, kunnen ze reviews krijgen van ouders en wordt een verzekering voorzien. Bovendien hoef ik geen cash af te halen en kan ik ze via de app betalen. 

Calm

De enige betalende app in dit rijtje. Op het einde van de lange drukke dag, geraak ik niet altijd zo makkelijk in slaap. Met Calm-app, duurt het ongeveer 3 minuten (denk ik) voor ik in dromenland ben. Goed slapen, is vitaal voor een goed georganiseerd leven en daar heb ik wel een paar euro's voor over. 


Zijn er apps die ik vergeet? Welke is voor jou onmisbaar?