Watch out roze doos, want hier komt GreenKit! De gratis ontdekkingsdoos voor ouders in spé waarin Saar de zotste ecologische staaltjes, biologische bonnen en groene informatie verzamelt. Geef maar toe: je was al verkocht bij het woord 'staaltjes'. Right?!

Maar eerst nog even dit: want wat betekent het woord #parentpreneur dat je in de titel leest? Het is een samentrekking van parent + entrepreneur = parentpreneur. In deze reeks belichten we nl. slashparents die hun eigen onderneming zijn gestart. Niet gewoon werkende ouders, maar moeders en vaders die de sprong hebben gewaagd om zelf iets uit de grond te stampen (en specifiek dan nog in de wereld van #parentfriendly shizzle). 

GreenKit, watisda?

Een gratis ontdekkingsdoos voor aanstaande mama's en papa's: tjokvol zalige staaltjes die lief zijn voor je kroost én het milieu. Heb je die kleine cadeautjes er al uitgehaald? Dan blijft er een stevige bewaardoos over met prachtige illustraties van Isabelle Geeraerts. Perfect om die eerste herinneringen in te bewaren: een haarlokje, een restje geboortekaartjes, ... Wat je maar wil! Maar GreenKit is méér dan dat: het is ook een website die je vertelt hoe makkelijk groen opvoeden wel niet is! Binnenkort vind je er ook kortingscodes én giveaways én links naar sites én shops van groene partners! Moet je ook naar adem happen, nu? Keep an eye on it.

OjYaR7i7oAzs2DYU4FPCaXwZJSmm3mrh9KqmMf8X.jpegUit het hoofd van?

Saar (aka Monster, 39) is mama van Mira (aka Mormel, bijna 6) en Jack (aka Freggel, 3), maar ook het lief van hun lekkere papa Jeroen (aka Beest, ook 39). Ze geeft Nederlands aan anderstalige volwassenen en is er als de kippen bij wanneer er iets op poten moet worden gezet. Garageverkoop met de buurt? Check. Vakantieopvangsysteem met andere schoolpoortouders? Done. In haar hoofd heeft ze ook zot veel hobby's. Naaien, lezen en naar het theater gaan, heerlijk! In de realiteit ploft ze op het einde van de dag vaak voor tv neer, met nog te plooien was op de schoot (want ze is wél een fervente strijkweigeraar). 

Met haar persoonlijke blog startte ze drie jaar geleden: 'Omdat ik naast de zorg voor ons kleutertje en haar toen pasgeboren broer nog iets wilde dat op een hobby leek!' Daar omschrijft ze zichzelf ongeveer zo: 'Gematigde eco-freak. Zot van recycleren, pimpen en upcyclen. Moeite met weggooien, dus hamstert. Probeert groen te moederen. Houdt in haar vrije tijd van luieren, frutselen, koekjes met chocolalala eten of chocolalala zonder koekjes, ...' 

Waarom een GreenKit?

Zo’n nieuw leventje leg ik maar wat graag in de allerzachtste watten! Maar aanstaande ouders hebben een strakke deadline: 9 maanden om alles te vinden wat je nodig hebt voor dat kleine wezen dat je nog niet kent? Pittig! Zeker als je alles zo duurzaam mogelijk wil doen. Dan bots je pas op die toffe bamboebordjes nadat je net je hele geboortelijst hebt samengesteld ... Typisch. Of dan heb je die ene muur in de kinderkamer al zo vrolijk geverfd voor je ontdekt dat er ook ecologische kleuren bestaan. En die hippe webshop die bulkt van de duurzame kruippakjes? Die vind je pas wanneer je baby daar te groot voor werd. Grom, grom, grom. Je kent dat wel!  

GreenKit helpt ouders toffe keuzes maken die - mooi meegenomen - ook bewust zijn: staaltje per staaltje. 

Hoe het allemaal begon

Voor ik mama werd, had ik het all figured out: 'Ik fietste dagelijks (in totaal 28 km!!) naar het werk, dronk kraantjeswater uit drinkbussen en verbouwde duurzaam.' Allemaal heel flink, maar toen die koters kwamen kijken was het opnieuw zoeken: het aanbod aan babyspullen is al zo overweldigend en dan moest ik ook nog uitpluizen wat goed was voor de planeet en wat niet? Help! 

De reacties

Animo alom! Al komt dat enthousiasme soms ook te laat: ‘Ooooh, was dat er maar geweest toen ik zwanger was!’.  Maar de groep geïnteresseerde mama's en papa's groeit elke dag, dat zie ik aan mijn Facebookpagina en aan het aantal ouders die zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Sommigen mailen me nu al: 'Ik moet in oktober bevallen, kan ik dan zo'n GreenKit krijgen?' Héél fijn natuurlijk, maar voorlopig is het nog even afwachten ... Tot ik genoeg duurzame partners gevonden heb! The best is yet to come :)

Wat is GreenKit voor jou, Sara? 

Op dit moment is het voor mij vooral heel erg spannend! GreenKit is mijn manier om dichter te komen bij een wereld waarin de ecologische keuze ook gewoon de coolste en meest voor de hand liggende is! Het project is ook goed voor mij: ik leer mezelf beter kennen, stap buiten mijn comfort zone, verzamel zelfvertrouwen, ... Groen willen zijn is uitdagend. Ik wil niet te veel compromissen sluiten: die duurzame doos moet uit FSC karton en drukken moet met natuurlijke inkt. Alle details zullen kloppen, tot aan mijn visitekaartje toe!  

aZyRxe3ilrXua17qK6MW6qK640v9YLTXtye1dgal.png

Wat is je ultieme droom?

Dat groen mainstream wordt! Dat GreenKit uitgroeit tot dé referentie als het op duurzame spullen, speelgoed, kleren en decoratie voor je kind aankomt. Dat ouders zo, als hun kindjes al wat groter zijn, nog altijd makkelijk de weg naar de duurzame dingen vinden. En dat hun kindjes dat op hun beurt ook gewoon zo verderzetten. Je weet wel: jong geleerd = oud gedaan!

Ik ben een slashparent en wil ook zo’n GreenKit.  Wat moet ik doen?


Schrijf je in op de nieuwsbrief! Dan krijg je een seintje bij beschikbare dozen, kortingscodes en giveaways. Ons volgen op Facebook is ook altijd een goed idee.