Kinderboeken met een knipoog, daar hebben wij een enorm zwak voor. Onlangs dwarrelde er nog ééntje binnen op onze redactie: Schaap zoekt poen. Met gouden kaft (ah ja) en bakken humor gaat schaap op zoek naar geld. #heelveelompreciestezijn.

Omgaan met geld. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Want vergeet brandweermannen en dierenartsen. Kinderen vandaag willen Youtube-ster of bekende gamer worden. Oh ja, ook wanneer ze nog maar amper kunnen spreken. Tjoetjoep, wordt het dan. Die kinders hebben een andere blik op de wereld dan wij, vrienden. Ook op geld. 

IMG_20190412_154413.jpg

harde cash gezocht

Jup, dat maatschappijbeeld van kinderen, daar kan je maar best vroeg genoeg aan schaven. De 'arme kindjes in Afrika'-kaart trekken, is niet meer van deze tijd. Kinderen vandaag moeten lectuur hebben op hun maat, en liefst nog iets plezant voor jou. Zoals Schaap zoekt poen. 

IMG_20190412_154043.jpg

Want hoe grappig is dit kleuter-prenten-boek vol dubbele bodems en herkenbare verwijzingen? Schaap wilt iets moois kopen voor nachtvlinder, hij hoopt zo op een zoen. Jup, harde cash is wat een mens tegenwoordig nodig heeft voor wat liefde. Toch als je een arm schaap bent, toch? Dus gaat schaap op zoek naar poen. Maar hoe verdien je geld? Niet bij de geldwolf althans. Ook niet bij het luipaard. Misschien hebben spaarvarken en prijsduif wel een idee? Maar schaap verkoopt zijn vel te duur. En hoe loopt het af? Uiteraard met een prachtig ik-kan-nu-rustig-en-vredig-gaan-slapen-happy-end. Wat denk je zelf.

wwwebwinkel.be

De spin heeft trouwens haar eigen webshop. Uiteraard. En ook geniaal. Dat is niet alleen in het boek zo, je kan er effectief naar surfen: www.wwwebwinkel.be . En wat je daar ziet, is eveneens niet min. Want Schaap zoekt ook #parentfriendly content. Ow ja, je komt zowaar weer terecht bij Maison Slash, uw partner in parent friendliness. De cirkel is rond. 

llQRyp73c30DZ7UnTrUbsGb1tBhP1SKkF8vM7mP2.jpeg

Via de wwwebwinkel kan je ook een extra schaap spaarpot aanvragen (gratis! en dat is gezien het hele onderwerp zeer bewonderenswaardig :-)). Zo'n plooiposter vind je ook ingesloten bij de aankoop van je boek. Maar misschien wil je er twee, jij gulzigaard als je bent. Ben je van het meer vrijgeviger type, er is ook prachtig schaappakpapier als je cadeautjes wilt geven. Allemaal gratisch te bestellen. (Dat ga ik trouwens meteen doen!)

Schaap zoekt Poen is uitgegeven bij Van Halewijck en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Onze welgemeende proficiat aan de makers:  Eef Rombaut en Emma Thyssen!