Slashparent Dora wist niet wat er gebeurde toen er een gigantische wasmachine voor haar deur werd geleverd. Het was een gloednieuwe LG 'om te testen'. Dora verwacht veel van een wasmachine. Benieuwd naar haar oordeel: vet of njet? 

DORA
Ik dacht: nu ben ik er. Ik heb het gevecht tegen de was gewonnen! Schaakmat, bitch. LG gaf me een machine die boven mijn kinderen uit torent die eigenlijk twee machines in één zijn. Het is één machine met een trommel van 12 (!!!) kg en een kleinere wasschuifje onderaan. Voor kabouterwasjes, zo je wil. Dat wil je niet, maar mijn kinderen vinden dat hilarisch.

mmYt58v8zrUxGI090B06Zr6yjd5OzYmw0iEiJkel.jpeg

Heel rationeel bekeken en gecalculeerd, “begreep” ik dat ik voortaan nog één wasje per week zou doen. Eén. Ik was daar heilig van overtuigd.

De revelatie!

Context: ik ben hardcore minimalistisch. Mijn kinderen en ik kunnen samen nog geen kleerkast vullen. Ik heb net een jaar lang geen enkel kledingstuk gekocht en nu dat dat jaar voorbij is, voel ik nog steeds de nood niet om te gaan shoppen. Met zo weinig kleren, moet je echt làng wachten tot je een mandje vol witte kleren verzameld hebt of “delicate stoffen”. Hahaha, zo extreem heb ik nog nooit gesorteerd!

Ook context: ik ga heel graag lopen. Uiteraard heb ik maar één set loopkleren en ooit was dat een ongelooflijk gepuzzel om telkens de nodige kleren te hebben om te gaan lopen. Nu dump ik na elke loopsessie mijn setje in de kabouterschuif (ok ok, ik vind het ook handiger leuker om dat te zeggen).

Een vuile jas na een dagje ravotten, is nu nòg minder gedoe dan voordien. En de zoon die elke dag zijn Messi shirt wil dragen, zou dat in theorie ook makkelijk kunnen doen.

Videospeler00:0000:30


De wasmachine van de toekomst

Kijk, ik verwacht veel van een wasmachine. Mijn kinderen gaan dansen, voetballen en naar de scouts en als ze dat niet doen, spelen ze in het bosje achter mijn tuin of spelen ze op de groene (lees: zanderige) speelplaats op school. Ik hoef het jullie niet uit te leggen.

Wat ik niet per se verwacht is dat mijn wasmachine een muziekje maakt wanneer ik het aanzet, maar deze doet dat wel. Misschien om mij het gevoel te geven dat het best wel prettig kan zijn, wasjes draaien.
Een touchscreen op de trommel zelf in plaats van aan knopjes te draaien. Oh my my my, ik vind dat stiekem echt supercool. Ik verwacht het niet van een wasmachine, maar ik vind het zo badass (op een desperate housewife niveau dan).

En om het allemaal te toppen, kan je de wasmachine bedienen vanop afstand met een app*. Dus vanop je smartphone kan je terwijl je aan het werken bent ergens ineens beslissen om je wasmachine aan te zetten thuis. Multitasken is nog nooit zo simpel geweest! Hoe vaak heb je al niet gedacht toen je op een terrasje zat te lunchen: oh jeetje, ik wou dat ik nu een wasje kon draaien.

12 kilo was in ene keer: boejaah!

Ja, dat is dus geweldig hé. Dekens met de lakens er nog aan, hopla! Een hele week kleren erin gepropt. De jassen even opfrissen met het opfris-stoomprogramma (I kid you not), alsof het niets is. En echt waar, met kleine kabouterwasjes tussendoor krijg ik dus een hele week kleren in één keer gewassen. 

Maar dan hé, dan sta je daar met een droogkast waar absoluut gèèn 12 kg kleren in kunnen en heb je ineens een heel ander soort logistieke problemen. Gelukkig zijn dat zorgen voor later, want ik heb voor het eerst dit jaar mijn was terug buiten kunnen hangen en in een winters lentezonnetje laten drogen. We zien in pakweg november wel wat we daarmee aanvangen. Je moet de problemen pas oplossen als ze zich aandienen, zei mijn oma altijd.

* Ondanks een powerpoint presentatie èn een video tutorial ben ik er niet in geslaagd om de app te koppelen aan mijn wasmachine. Geen idee dus welke wonderlijke features ik nu mis.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met LG. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets duurzaam is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.