Hoor jij soms stemmen in je hoofd die je iets proberen te vertellen? En voor de duidelijkheid, we bedoelen geen stemmen die je wijsmaken om in je blootje de lokale kerktoren te beklimmen om middernacht. Dat is een heel ander verhaal. Nee, we bedoelen dat innerlijke geweten dat je aanmaant om het juiste te doen, ook wanneer niemand kijkt. Zeker als het gaat over het opruimen van onze eigen vuiligheid, of zelfs die van anderen. Luisteren we dan naar onze innerlijke Jiminy Cricket? (Dat is de krekel uit Pinokkio, ok?)
Wat doen we als de vuilnisbak op het perron vol zit en je daar staat met je leeg blikje frisdrank? Of als je op gang bent zonder luiertas en die volle pamper nergens meteen kwijt kan? Kak seg! Of je kind kotst op de stoep, recht voor iemands voordeur? Dat stemmetje in je hoofd zegt dan toch: opkuisen of meenemen die handel! Samen met mooimakers.be willen we jullie kei hard aanmoedigen om te luisteren naar je eigen advies en je braggel altijd op te ruimen. Lees maar hoe enkele van onze slashparents dat aanpakken. Het zal je verbazen!

Geen belet voor het kasticket!

Proficiat, je hebt je net als een Pac-man een weg gebaand door de supermarkt tot aan de kassa. Je volgende missie is alles (laten) scannen, in zakken proppen en afrekenen. Hier is uw kasticket! Ontsnapt dat ticket buiten toch wel uit je handen. Zucht. Gelukkig zijn er slashparents zoals Freya: “Bij het inladen van mijn boodschappen vloog de rekening weg door een briesje. Ik heb er uiteindelijk zo'n 50 meter achtergelopen voor ik het kon 'vangen'. Om het daarna thuis in de vuilnisbak te kunnen gooien. En dit zelfs zonder mijn kinderen erbij, want die hadden me zeker de les gespeld. Dus met dank aan het 'stemmetje' in mijn hoofd.”  Vetten bal, Freya. 

Stront van je hond!


Dat je de drollen van je hond moet opruimen is ondertussen een no-brainer. Gelukkig zien we veel trotse baasjes met zo’n hondenpoepzakjeshouder (ja, zo heet dat) op pad. Maar wat als je lieve viervoeter net een fantastische dampende kak heeft geproduceerd, en oh jee, je stelt vast dat je poepzakjes op zijn? Wat doe je dan? We horen het graag van slashparent Marylin: “Ik was net gaan wandelen met de hond en het laatste poepzakje bleek kapot. Daar sta je dan te zoeken naar een oplossing, maar die is er niet. Ik ben dan vlug naar huis gewandeld om toch nog een zakje te gaan halen. Ik vind dat normaal dat je dat doet, want ik ben er verantwoordelijk voor.”  You go Marylin! Dat noemen we nog eens toewijding. 

Zwerfvuil 2020


Mogen wij jullie aandacht voor hét stuk zwerfvuil van het jaar: het wegwerpmasker! En het is echt ok dat je die gebruikt hé, maar wij ergeren ons te pletter aan het feit dat die wit-blauwe stukjes stof tegenwoordig overal in de bermen liggen. Geef ons dan maar slashparent Amin: “Ik breng de kinderen elke dag naar school met de bakfiets. Op weg naar huis had ik mijn wegwerpmasker uitgedaan en in mijn bak vooraan gelegd. De wind kreeg het masker echter te pakken, en woesj het vloog weg! Hoewel ik gehaast was, heb ik toch mijn kar gekeerd en achter het masker aangereden om het thuis in de vuilbak te gooien. Dat hoort gewoon zo!” Gij opruim-held Amin! 

Omarm je innerlijke mooimaker!

We hopen dat je dankzij de getuigenissen van deze drie fantastische slashparents nu kei hard gemotiveerd bent om ook altijd naar dat stemmetje in je hoofd te luisteren. Wij horen het in elk geval: Jij daar, geweldige ouder, neem je vuiligheid mee, ook als er niemand kijkt! Een nette straat, beek, park of bos, dat willen we toch allemaal? Omarm dus die innerlijke mooimaker.be, en samen houden we het proper! 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mooimakers. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staan, lees je hier.